…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2022, Perşembe Şırnak , Türkiye

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TEVCİH TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Şırnak İlimizde de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle hazırlanıp Valiliğimize gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlar, Valimiz Ali Hamza Pehlivan tarafından Şehitlerimizin ailelerine takdim edildi.

Şehri Nuh otelde, aziz Şehitlerimizin kıymetli ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törene Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkan V. İhsan Gören, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Çekiç, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz  Nezir Tatar, siyasi parti ve STK temsilcileri iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an tilaveti gerçekleştirilerek devletimiz, milletimiz, aziz Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden Gazilerimiz için dualar edildi.

Ardından Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları takdim edilecek olan şehitlerimizin özgeçmişleri okunarak rahmetle, minnetle yad edildi.

Tören programında konuşma yapan Vali Pehlivan,

“Aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.

Bugün, burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle hazırlanmış olan Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını aziz Şehitlerimizin siz saygıdeğer ailelerine teslim etmek üzere bir araya geldik. Biraz önce kahraman Şehitlerimizin isimleri zikredildi, hayat hikayeleri teker teker okundu. Hepsi İlimizin farklı ilçelerinden, farklı köylerinden, farklı yerleşim birimlerindendir. Yaşları farklı farklı ama ortak bir noktaları var. Ortak noktaları bayrağımızın rengini soldurmamak, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü bozdurmamak, böldürmemek; devleti ve milleti ile bu topraklarda bin yıldır var olan ve bundan sonra da güçlü bir şekilde var olma hedefi ile yoluna devam eden ülkemizin, devletimizin güçlü yarınları için mücadele etmek, bu mücadeleyi de canı pahasına yapmaktır. İşte, aziz Şehitlerimizin, kahraman Şehitlerimizin, kahraman Gazilerimizin buluştukları nokta, millet olarak şanlı tarihimiz boyunca bizi biz yapan, ayakta tutan ve varlığını her asırda hissettiren ortak ruhun tezahürüdür. Hepsi birer yıldızdır.

Malumunuz, şanlı Bayrağımızdaki yıldız, Şehitlerimizi temsil eder. Bayrağımızın kırmızı rengi de Şehitlerimizin, Gazilerimizin kanından gelmiştir. Biraz sonra madalyalarını takdim edeceğimiz siz değerli ailelerimiz, aziz Şehitlerimizin manevi hatıralarını bize anımsatmaktadır.

Bu madalyalar Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Şehitlerimize olan şükran duygularımızın, minnet duygularımızın, saygı ve hürmetimizin sembolüdür. Onlar rütbelerin en yücesi ile müjdelendiler. Bu madalyalar onların elde etmiş olduğu Şehitlik rütbesini bize hatırlatmaktadır. Şehit ailelerimizin kalbinin üzerinde taşıyacağı bu madalyalar, gelecek nesillere Şehitlerimizi hatırlatacak olan birer simgedir. Çok anlamlıdır, çok kıymetlidir. Tabiki bu kıymet aziz Şehitlerimizin vermiş olduğu mücadelenin yüceliğinden kaynaklanmaktadır. Onlar, yola çıkarken ‘Ya Şehit olurum ya Gazi’ anlayışı içindeydiler.

Biraz önce hocalarımız Kuran-ı Kerim’den Şehitlerimizin adının zikredildiği tilavet sundular. Orada yüce Allah açıkça belirtiyor. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz; onlar diridirler, lakin siz bunu bilemezsiniz.’

Aziz Şehitlerimize millet olarak minnet borçluyuz ve bunu dile getirmekten onur duyuyoruz. Elbette ki burada bulunan Şehit ailelerimizin bir yandan yüreği yanıyor. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Ama aynı zamanda gururlu olduklarını da biliyoruz. Siz kıymetli Şehit ailelerimizin varlığından güç alıyoruz, kuvvet alıyoruz. Komutanlarımız da bugün aramızda, bizlerle birlikte. Şer odaklarına,terör örgütlerine karşı mücadele devam ediyor. Burada ismi zikredilen Şehitlerimiz sizlerin de yakından tanıdığı, takdir ettiği kardeşlerimizdir. Onlar Bayrağı bir yere kadar taşıdılar. Onlardan nöbeti devralan Mehmetçiğimiz, Jandarmamız, Emniyetimiz ve Güvenlik Korucularımız bu bayrağı daha da ileri noktalara daha da üst noktalara çıkarmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. Kesintisiz bir şekilde mücadeleyi sürdüren, sürdürmekte olan bütün kahramanlarımızı bu vesileyle saygıyla, şükranla yad ediyorum.

Bizler şu anda buradayız, kahramanlarımız da sınır boylarında, sınır ötesinde, sınırımızın içinde, 2-3 metre karın yağdığı mevzilerde, üs bölgelerinde, uç noktalarda nöbetlerini dim dik tutmaya devam ediyor. Bütün milletimizin yüreği onlarla birlikte atıyor. Milletimizin duası her daim kahramanlarımızla, kahraman Mehmetçiğimizle, kahraman güvenlik güçlerimizle beraberdir.

Bu yolda Şırnak ilimizde özellikle de kırk yıldır devam eden terörle mücadele konusunda Şehit olan, Gazi olan korucularımız, vatandaşlarımız var. Onların sayesindedir ki Allah'a şükür güvenlik ve huzur iklimini yakaladık diyebiliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Allah hepinizden razı olsun. Onlar ebediyete irtihal ettiler, siz kıymetli ailelerini de bize emanet bıraktılar. Sizlerin gönlümüzde yeri bambaşkadır. Her zaman sizlerle bir araya gelmek, sizlerle hasbihâl etmek, zaman zaman hanelerinizde zaman zaman böyle törenler ve diğer vesilelerle sizlerle bir araya gelmek hepimiz için ayrı bir onur kaynağı, ayrı bir gurur kaynağıdır.

Bu duygularla birazdan övünç madalyalarını, beratlarını teslim edeceğimiz siz saygıdeğer Şehit ailelerimize ve sizlerin şahsında bütün Şehit ailelerimize şükran duygularımı, saygılarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu övünç madalyalarını tensip buyurdukları için Şehit ailelerimiz adına, İlimiz adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

İki gün sonra 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümünü icra edeceğiz. Tevcih törenimiz, böyle anlamlı bir güne ve haftaya da tekâmül etmiş oldu. Bu vesile ile Çanakkale Şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Millî Mücadele kahramanlarımızı ve geçmişten bugüne tarih boyunca bütün Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle bir kere daha yad ediyorum. Hayatta olan Gazilerimiz ve Şehitlerimizin geride bırakmış olduğu ailelerine sağlık, afiyet, huzur, esenlikler diliyorum. Tekrar teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Pehlivan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından İlimizdeki şehit ailelerimize gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını tevcih etti. Vali Pehlivan’ın ile eşi Yıldız Pehlivan, Şehitlerimizin kıymetli ailelerine çiçek takdim etti.

Takdim töreni sonrasında şehit ailelerimiz onuruna yemek verildi. Vali Pehlivan ve eşi, masaları dolaşarak misafirleriyle tek tek ilgilendi,sohbet etti. Günün anısına yapılan toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.