…
27 Ekim 2020, Salı Sinop,Türkiye

Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi


 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 2020 Yılı Eylem Planları kapsamında,

Çocuk Hakları Komitelerine üye çocuklarımız ve özel gereksinimi bulunan çocuklarımızın katılımı ile "Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi" başlatılmıştır.

Çocuk Hakları Komitesi üyelerimiz ve özel gereksinimi bulunan çocuklarımızın hayata tam ve etkin katılımı ve kendilerini etkileyen her konuda diğer çocuklarla eşit koşullar altında görüşlerini serbestçe ifade etme hakkı bulunduğuna vurgu yapmak için Çocuk haklarının temel prensiplerinden olan çocuk katılımının sağlanması amacıyla özel gereksinimi bulunan çocuklarımız ziyaret edilmektedir. Bu ziyaretler ile özel gereksinimi bulunan çocuklarımızın da kendilerini ilgilendiren kararlar hakkında görüşleri alınmakta, engelli bireylerin özgüvenleri gelişmesine katkıda bulunma, toplumun eşit yurttaşları olduğu mesajı daha erken bir dönemde net bir şekilde kendilerine verilmesi hedeflenmektedir.

İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden hizmet alan 0-18 yaş altı evde bakım hizmetinden yaralanan çocuklarımıza çeşitli hediyeler verilmiştir. Ayrıca da Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüz çocuklarına mandala, boyama kitabı ve boyama kalemi hediye edilmiştir.