…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mayıs 2024, Perşembe İlkadım - Samsun

Anneler Günü Programı Düzenlendi


Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koordinesinde İl Müdürlüğümüz tarafından Anneler Günü programı düzenlendi.

Programa, Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, Vali Yardımcısı ve Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Camaş, İl Müdürümüz Kemal Gümrükçü, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır ve diğer protokol üyeleri, Müdürlüğümüzden Sosyal ve Ekonomik Destek alan annelerimiz ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Samsun'da 84 çocuğa ücretsiz kreş desteği, 3 bin 385 anneye Sosyal Ekonomik Destek, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları bünyesinde verilen diğer yardımlarla anne ve çocuğun bir arada olmasını sağlayarak aileye katkı sağlayacak bir çok alan da hizmet verdiklerini belirten Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 'Aileye sahip çıkmak, insanlığın geleceğine sahip çıkmaktır' diyerek ailenin önemine tüm dünyanın gözü önünde dikkat çekmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ise, toplumun temel taşı olan aileyi güçlü kılmak için 15 Mayıs’ta açıklanacak olan 'Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' nı faaliyete geçirecektir.
Annelerimiz için ne yapılsa azdır ve onlar her şeyin en güzeline layıktır. Varlığımızı borçlu olduğumuz, bizleri hayata hazırlayan, ilk öğretmenimiz, koruyucumuz ve yetiştiricimiz olan tüm annelerimizin gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmanın ardından, Müdürlüğümüz ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde çocuk haklarıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla il geneli ortaöğretim kademesindeki öğrencilerimiz arasında düzenlenen "Çocuk Hakları" temalı afiş yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza futbolcuların imzalarının olduğu Samsunspor formaları hediye edildi.