…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Kasım 2019, Çarşamba Kütahya, Türkiye

“Ulusal Maden Tatbikatı” Gerçekleştirildi


Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünce, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde bulunan Garp Linyitleri İşletme (GLİ) Müdürlüğü Tunçbilek Ömerler Yer Altı Maden Ocağı'nda 13 Kasım 2019 tarihinde “Ulusal Maden Tatbikatı” gerçekleştirildi.

 

Tatbikat senaryosu gereği yeraltı ocağında çıkan yangın sonrası meydana gelen göçük üzerine Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri Valimiz Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında bir araya geldi. 

 

Koordinasyon toplantısına; Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel KARA, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet UYGUN, GLİ İşletme Müdürü Recep ÇELİK, TKİ İş Güvenliği ve Sağlığı Daire Başkanı Sedat AKDAĞ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali ARTUN, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN ile diğer Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

 

Görev kapsamında Kütahya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce;

  • AYDES üzerinden Psikososyal Hizmet Grubuna “göçük altında kalan maden işçilerinin yakınlarına psikososyal destek verilmesi” yönünde talep geldi. 4 kişiden oluşan psikososyal müdahale ekibi görevlendirilerek AYDES üzerindeki talep sonlandırıldı.

 

  • Afetzede yakınlarının bulunduğu bölgede AFAD’ın kurduğu çadırlarda, alanda bulunan 45 afetzede yakınına psikolojik ilk yardım hizmeti sunuldu. Afetzede yakınlarına sahadan alınan bilgiler aktarıldı. 5 afetzede yakınıyla bireysel görüşme yapılarak psikososyal destek verildi. Sahadan bilgi vermek amacıyla gelen yetkilinin açıklaması sırasında fenalaşan bir afetzede yakınına da müdahalede bulunuldu.

Tatbikatta 106 personel, 29 araç ve 14 hizmet grubu görev aldı.  

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref KALAYCI'nın da Bakanlık Acil Durum Kriz Yönetimi Merkezi'nden canlı olarak izlediği tatbikatın, Türkiye'de bu ölçekte yapılan ilk tatbikat olma özelliği taşıdığı belirtildi.