…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Kütahya, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri


3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu’nun “Down Cafe” etkinliği, Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi Müdürlüğü ile Özel Meliha Girgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünün Tatlı, Eğlenceli, Minik Yarışmaları, Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birim Koordinatörlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi’nin “Şahikalar Diyarı” isimli tiyatro gösterimi 1 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.

Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Millet Vekilimiz İshak GAZEL, Belediye Başkan V. İlyas BAHAR, Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN ve İl Protokolünün katılımı ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sera AVM’de; Özel Eğitim Okulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının sergisi, Kütahya Özel Eğitim Anaokulunun Arı Rond Gösterisi, Çini Kent Özel Eğitim Okulunun “Asla Yalnız Yürümeyeceğiz” Gösterisi, Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulunun Dünya Çocukları Rond Gösterisi, Tavşanlı Özel Eğitim Uygulama Okulunun Müzikli Gösterisi, Fethi Güzen İşitme Engelliler İlk-Orta Okulu Semazen Gösterisi, Simav Özel Eğitim Uygulama Okulunun Erik Dalı ve Harman Dalı Folklor Gösterisi, Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi Müdürlüğü ile Özel Meliha Girgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünün Korosu, Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu’nun “Down Cafe” etkinliği, Kütahya Sevgi Yolunda Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu’nun farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonundaki program; Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan ERTAŞ, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Muammer GAVAS, Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, engelliler ve aileleri katılımı ile “Timothy Lomas İle Ben Buradayım Sanat Atölyesi” proje kapsamında düzenlenen sergisinin tanıtımı ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kamu spotu gösterimi ve Valimiz Sayın Ömer TORAMAN’ın konuşmaları ile devam etti.

“Başarı Öyküleri” adlı kamu spotunun gösteriminin ardından ise “Engellemelerinize Rağmen Başardıklarımız” konulu söyleşi gerçekleştirildi. YUSİ Uygulama tanıtımı yapıldı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine (Tıp Fakültesi, Rektörlük Binası), Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Binasına, Tavşanlı Ağız ve Diş Sağlığı Binasına, Özel Kütahya Bahçeşehir Koleji Eğitim Binasına, Gediz Devlet Hastanesine, Merkez Laleli Camii’ye, Özel Öz-İlgi Yoncalı Engelli Bakım Merkezi Müdürlüğü Fatih 1 Binasına, Emet Dr. Fazıl DOĞAN Devlet Hastanesine, DPÜ Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesine, Simav Doç. Dr. İsmail KARAKUYU Devlet Binasına, Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Tavşanlı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Özel Park Hayat Kütahya Hastanesine, KYK Emine Gülbahar Hatun Yurt Müdürlüğüne (A Blok- Blok) “Erişilebilirlik Belgeleri”nin takdimi ile program son buldu.