…
24 Kasım 2022, Perşembe Konya,Türkiye

İl Müdürümüz Sayın İbrahim AKYÜZ'ün "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" Mesajı


25 Kasım, 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak ilan edilmiştir.

Kadına yönelik şiddet bireyin psikolojik, fiziksel, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesiyle  veya ıstırap çekmesiyle sonuçlanan  yada sonuclanma ihtimalini doğuran tüm eylemlerdir. Şiddet bir insan hakkı ihlali, halk sağlığı sorunu, ayrımcılık biçimi olmasının yanında sonuçları itibariyle sadece şiddete maruz kalan bireyi değil aileyi ve nihayetinde tüm toplumu etkilemektedir. Bu nedenle şiddetle mücadelede topyekûn savaşmak bütüncül bir çaba gerektirmektedir. Bu çaba devletimizin her kademesinde şiddete sıfır tolerans ilkesi ile temsil edilmektedir.

İlki 2007 yılında yürürlüğe giren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları ile devletimizin şiddetle mücadelede gösterdiği kararlılık Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 1 Temmuz 2021 tarihinde kamuoyuna ilan edilen 4. Ulusal Eylem Planı ile devam etmektedir. 2021-2025 yıllarını kapsayan 4. Ulusal Eylem Planı "Şiddete Karşı Sıfır Tolerans" anlayışı üzerine inşa edilmiştir.

 Bu bağlamda; “25 kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün dünyada ve ülkemizde  kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal yaşamda kadının güçlendirilmesi, eşit hak, fırsat ve imkanlardan yararlanmasına katkı sağlayacak önlemlere ışık tutmasını temenni ederim.