…
02 Aralık 2022, Cuma Konya,Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ' ün 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; tüm dünyada engellilik konusunda toplumsal bilincin artması ve engellilerimizin yaşam standartlarının geliştirilmesi konularında farkındalık oluşturması açısından öneme sahiptir.

Ülkemizde son yıllarda hızla gelişen insan hakları bilinciyle engelli bireylerimizin herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanması, özgürce ve rahat bir hayat sürmesi öncelikli hedefimizdir. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, sorunlarına doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden ve herhangi bir eşitsizliğe maruz kalmadan engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları, mutlu bir yaşam sürmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini hatırlatarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür geçirmesini diliyorum.