…
…
…
…
…
04 Temmuz 2022, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

“Koruyucu Aile Şenliği” 81 ilimizde eşzamanlı olarak yapıldı.


30 Haziran “Koruyucu Aile Günü” münasebetiyle düzenlenen “Koruyucu Aile Şenliği” 81 ilimizde eşzamanlı olarak yapıldı. Koruyucu Aile Günü Şenliği koruyucu ailelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Koruyucu Aile Şenliği, koruyucu aile hizmeti ile ilgili farkındalık oluşturmak ve hizmetin tanınması sağlamak amacıyla düzenlenen program İlimiz Türk Büyükleri Anıtı’ndan başlayarak Cacabey Meydanına kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Valimiz Sayın Hüdayar Mete BUHARA, Vali Yardımcımız Sayın Adnan KAYIK, Bakanlığımız Rehberlik ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanımız Emin ERASLAN, İl Emniyet Müdürü Murat TÜRESİN, Garnizon Komutanı Jan. Alb Sadık GÜLEÇEN ve kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve personellerimiz katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklamasında bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU; Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında Koruyucu Aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu Aile hizmet modeli; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların, kısa veya uzun dönemler içerisinde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet le paylaşan kişi ya da ailelerin yerine getirdiği, özel nitelikler gerektiren bir hizmettir. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması büyük önem teşkil etmekte olup bunun için tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan kurumlarımızdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin kuruluş tarihi de olan 30 Haziran günü Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendinin tensipleriyle Koruyucu Aile günü olarak kutlanmaktadır. Toplumumuzda, dayanışma kültürünün kökleri çok derinlere uzanır. El ele vermek, birbirimizin elinden tutmak adeta bir melekedir. Herhangi bir sebeple, ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin kurumlarında her türlü imkan sağlanarak bakılıyor. Eğitimden, psikolojik desteğe, spor, sanat gibi faaliyetlerden, istihdama kadar her alanda eksiksiz bir hizmet almalarına rağmen çocuklarımızın aile ortamında büyümesi önceliğimizdir. O nedenle Koruyucu Aile sisteminin yaygınlaşması çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde eşzamanlı olarak kutlanan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kortej yürüyüşümüze katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Kortej yürüyüşünün ardından Müdürlüğümüze bağlı hizmet vermekte olan Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesinde Koruyucu Ailelerimizin katılımıyla yemek organizasyonu düzenlenmiş ve yemek sonrası Sayın Valimiz Hüdayar Mete BUHARA, Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendinin selamlarını iletmiş, Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin Koruyucu Ailelerimiz için gönderdiği tebrik kartlarını ailelerimize takdim etmiştir.