…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Temmuz 2022, Salı Kırşehir, Türkiye

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ, GÖNÜLDEN GÖNÜLE MÜZİK ŞÖLENİ”


“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ, GÖNÜLDEN GÖNÜLE MÜZİK ŞÖLENİ”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşların ortaklaşa hazırladığı müzik programında, İl Müdürlüğü çalışanları “Büyük Bir Aile “ olduklarını gösterdiler.

 

Programa yoğun ilgi vardı. Vali Yardımcımız Sayın Adnan KAYIK,  basın mensupları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kuruluşlarda görev yapan mesai arkadaşlarımız ve aileleri programda hazır bulundular.

 

Program, İl Müdürü Sayın Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başladı. KÖMÜRCÜOĞLU “ Kırşehir’in 30 Ekim 2019 tarihinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Türkiye’den dâhil olan ilk şehirdir. İlimiz ozanlar diyarıdır, tüm ozanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Biz de bu müzik şehrine yaptığımız müzikal etkinlikle katkı sağlamak istiyoruz, iyi eğlenceler” diyerek, sözü müziğe bıraktı.

 

Halk Oyunu ile başlayan müzikal şölen, söylenen türkülerle kulaklarımızın pasını sildi. Ankara havası ile oynanan oyun izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

 

Kuruluşta kalan evlatlarımızın piyano çaldığı, keman çaldığı, solo ve grup olarak gitar çaldığı müzikal etkinlik, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Küçük yaş grubu çocuklarımızın melodika eşliğinde çaldığı şarkılar büyük alkış aldı.

 

Oluşturulan koro ile huzurevi sakinlerimiz gençlere taş çıkarttı. Söylenilen türküler, türkü aralarına yedirilmiş şiirler, çalışmanın kalitesini ortaya koydu.

 

Müzikal gösteride, koro çalışmalarının yanı sıra solo türkülerde büyük beğeni topladı. İl müdür yardımcısı Nihat Kangal’ın koro içerisinde bağlama çalması, solo türkü söyleyerek programa katkı sağlaması, İl Müdürlüğü personelinin aile olduğunun göstergelerindendi. İl müdürlüğü çalışanlarının koro ve solo türküleri takdir topladı.

 

Program, bu gecenin hazırlanmasında büyük emekleri olan Koro Şefi Zekiye ÇÖRTEN’e Vali Yardımcımız Sayın Adnan KAYIK ile İl müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU’nun çiçek takdim etmesiyle devam etti. Katılımcıların da dâhil olduğu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program son buldu.