…
…
…
19 Ağustos 2021, Perşembe Kırşehir, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Mucur İlçemizde Gerçekleştirildi.


     “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” toplantısı, 18.08.2021 tarihinde Mucur Kaymakamımız Sayın Faruk ERDEM başkanlığında kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

     Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kurum ve kuruluşların farkındalıklarını arttırma, gerçekleştirilecek çalışmalara katkı ve katılım sağlama ve etkili işbirliği olması noktasında önem arz eden toplantıda; İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda 6284 Sayılı Kanun kapsamında ilçemizde yapılan çalışmalar ve istatistiki veriler hakkında bilgi verildi. Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede politika geliştirme ve izleme, hizmet birimleri, mağdur destek sistemleri ve farkındalık çalışmaları kapsamında farklı alanlarda yapılan çalışmalara ilişkin Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından sunum gerçekleştirildi. 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı"nın amaç, hedef, strateji ve faaliyetleri başta olmak üzere İlimizde ve ilçelerimizde duyurulması amacıyla kamu personeli, üniversiteler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları gibi farklı gruplara yönelik tanıtım toplantılarının gerçekleştirileceğine ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

 

       Toplantıda; Mucur İlçemizdeki kurum ve kuruluşların aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede işbirliği içerisinde çalışmalarına devam etmesine, alanda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla komisyon toplantılarının üç ayda bir gerçekleştirilmesine, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan personellere ve halka yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konularında seminer verilmesine ve Eylül ayı içerisinde Mucur İlçemizde IV. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısının gerçekleştirilmesine karar verildi.