…
…
…
…
…
20 Ağustos 2021, Cuma Kırşehir, Türkiye

En İyi Narkotik Polisi Anne Konulu Eğitim Gerçekleştirildi


      Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi koordinesinde gerçekleşen ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli uzman personeller tarafından, “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde eğitim gerçekleştirilmiştir. 19.08.2021 tarihinde gerçekleşen eğitime İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarda görevli toplam 49 personel katılım sağlamıştır.

       İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA açılış konuşmasında sağlıklı aile içi ilişkilerinin, annelik ve babalık rollerinin çocuklar üzerindeki etkisine değinerek bağımlılıkla mücadele konusunda annelerin bağımlılığın tespiti ve önlenmesi aşamasında önemli bir rol üstlendiklerini dile getirmiştir. Uyuşturucu ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini ve bu konuda Müdürlüğümüz hizmetleri kapsamında koruyucu ve önleyici her türlü iş birliğine açık olduğumuzu ifade etmiştir.

      “En İyi Narkotik Polisi; Anne” Projesi ile anne olan ve anne olmaya aday kadın personellerimiz başta olmak üzere katılım sağlayan tüm personellerimize "Narkotik maddelerin etkileri, madde bağımlılığı nedir?", "Şüpheli ve dikkat edilmesi gereken meka,nlar", "Sokak satıcısı nasıl tanınır?”  konularına değinilerek uyuşturucu madde kullanmaya başlayan bireyi tanıyabilmek, bu sayede uyuşturucu madde kullanmaya başlayan bireylerin ilk safhada tespit edilmesi sağlayarak bağımlı olmaktan kurtarılmaları için neler yapılabileceğine konusunda eğitim gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, gerçekleşen eğitimde Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması “UYUMA” tanıtılmıştır.