…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mart 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

İlimizde “Mercan Hatıra Ormanı” Oluşturuldu


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, kadına yönelik şiddete karşı yürütülen mücadeleye dikkat çekmek amacıyla başlatılan proje kapsamında İlimizde  ''Mercan Hatıra Ormanı'' oluşturuldu.

Sayın Valimizin eşi Saliha Akın, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada, “Kadınlarımıza yönelik şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Bugün de burada, kadına yönelik şiddete karşı yürütülen mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Mercan Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakmaktır. Ayrıca, bugün mübarek Miraç Kandili. Bu vesileyle herkesin kandilini tebrik ediyorum.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde varılan mutabakat doğrultusunda; İlimiz Boztepe yolunda gerçekleştirilen fidan dikim programına Vali İbrahim Akın’ın eşi Saliha Akın ile protokol eşleri, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Kadem personelleri katılım sağlamıştır. Müdürlüğümüze bağlı Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi ve Ahi Evran-ı Veli Çocuk Evleri Sitesinden hizmet almakta olan çocuklarımızın da katılımı ile gerçekleştirilen programda 300'ün üzerine çam fidanı dikilmiştir.