…
12 Mart 2021, Cuma Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı.


     Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

     İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimize hediye ettiği Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin ardından, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasıyla İstiklal Marşımızı yazmıştır. Milletimizin duygularına tercüman olan; vatan ve millet kavramlarının istiklal için harmanlandığı İstiklal Marşımız, sonsuza kadar istiklalimizi korumak için ebediyete kadar yaşayacak bir eserdir. Türk milletinin haklı ve onurlu mücadelesi sonucunda elde ettiği bağımsızlığının belgesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

     Eserleri, fikirleri, örnek kişiliği ve mütevazı hayatıyla dün olduğu gibi bugünümüzü de aydınlatmaya devam edecek olan Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin duygularını harekete geçirmek üzere kaleme aldığı İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan büyük bir eserdir.

     İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.