…
07 Mart 2021, Pazar Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Bir millet kadınlarının aldığı eğitim kadar ileri; sosyal, kültürel, ekonomik yaşamdaki rolü kadar bağımsız; gördüğü değer kadar çağdaştır” diyen İl Müdürümüz sözlerine şöyle devam etti:

Milletimizin dara düştüğü her an gözünü kırpmadan kendini ve evlatlarını vatan uğruna feda eden, eli titremeden varını yoğunu davasına adayan kadınlarımız, evimizde ve ailelerimizde dirliğimizin baş mimarı oldukları kadar, ülkemizin çalışma yaşamındaki etkinlikleri, devletimizin her kademesinde yerine getirdikleri görevler, her şeyden de önemlisi toplumumuzda ahlakı, sevgi ve saygıyı, vefayı, en yüksek sadakati, inancı, huzur ve adaleti temsil etmeleriyle hayatımızda en güvendiklerimizdir.

Kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve kadınların karşılaştıkları mağduriyetleri gidermek amacıyla her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nde, kadınlarımızın toplumumuzdaki çok yönlü rollerini bir kez daha gözden geçirmemiz ve gerek aile içindeki gerekse çalışma hayatındaki sorunlarına ilişkin daha duyarlı olmamız en büyük temennimizdir. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Veda Hutbesinde “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız.” buyurmuştur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel günlerini yürekten kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.