…
…
…
…
03 Mart 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Çanakkale’ye Ulaşacak Şanlı Bayrağımız İlimize Geldi.


18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ve gençlerimizde var olan bayrak ve vatan sevgisi bilincinin daha da geliştirilmesi amacıyla “Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında Kırıkkaleli gencin getirdiği kutsal bayrağımız Kırşehirli gencimize teslim edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünce bayrak sevgisi ve tarih bilincinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen etkinlik kapsamında, Kırşehir Valiliğinde bayrak teslim töreni düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Kırıkkaleli genç Metin Oktay Yıldırım’ın ilimize getirdiği şanlı bayrağımız Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın makamında Kırşehirli gencimiz Eren Çakır Genç’e emanet edildi.

Törende konuşan Valimiz Sayın İbrahim Akın, 1 Mart’ta başlatılan etkinlikle yola çıkarılan bayrağımızın 18 Mart 2021 tarihinde Çanakkale Zaferinin 106. Yılı etkinliklerine ulaştırılacağını söyledi.

Valilik Makamında yapılan devir teslim töreninde İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın da hazır bulunduğu toplantıdaki konuşmasında, milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinen Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Çanakkale Ruhu, milletimizde hâlâ yaşamaktadır. Bu ruhu canlı ve diri tutmak amacıyla düzenlenen projeleri destekliyoruz. Gençlerimize vatan, bayrak, millet sevgisini anlatmak, onlara tarih bilincini aşılamak üzere düzenlenen etkinlik kapsamında gençlerimiz arasında bayrak teslim töreni yapıldı. Şanlı bayrağımızı ulaştıran ve ilimizde teslim alan gençlerimizi tebrik ediyorum. Kırşehirli kardeşimiz, teslim aldığı şanlı bayrağımızı Yozgatlı gencimize ulaştıracak.” dedi.