25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, Valimiz Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU’nun başkanlığında İl Protokolümüz ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleşti. Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye temalı programımızda İl Müdürümüz Rukiye ERYILMAZ, ‘’ 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde 25 Kasım günü 3 kız kardeşin öldürülmesi olayı üzerine 25 Kasım dünyada ve ülkemizde “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılmaktadır. Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır tanımaksızın tüm toplumların ortak sorunudur. Kadına yönelik şiddet ile mücadelede Bakanlığımızca gerekli olan öncelikli politikalar belirlenmiş, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi ile Ulusal Eylem Planları hazırlanmıştır. Hazırlanan Eylem Planları ile;
- Adalete Erişim ve Mevzuat,
- Politika ve Koordinasyon,
- Koruyucu ve önleyici hizmet sunumu,
- Toplumsal Farkındalık,
- Veri ve İstatistik olmak üzere 5 temel alanda iyileştirmeler hedeflenmektedir.
Bu kapsamda İlimizde şiddetle mücadele çalıştayı yapılarak İl Eylem Planı oluşturulmuştur. Sayın Valimiz himayelerinde, ilgili kurum ve kuruluşların katkısıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla sürdürmekteyiz.
Dünya genelinde kadınların meslek seçimleri ile ilgili verilere bakıldığı zaman genel olarak kendileri için gelenekselleşmiş meslek guruplarının dışına çıkamadığı görülmektedir. Bilim ve teknik alanında eğitim alan kadınların sayısı arttıkça, sadece kendisine uygun görülen birkaç spesifik alanın haricinde içindeki potansiyel ve cesaretle yola çıkan kadın girişimcilerimiz çoğaldıkça hem ülkemize hem de çağımıza yön verecek yeniliklerin ortaya çıkacağına gönülden inanıyorum. İlimizde kadın girişimcilerimizi görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.
Kadınlarımız tarihimiz boyunca Anadolu’da sosyal ve ekonomik hayatın içinde rol aldılar. Emeğin ve alın terinin gücüyle üretip çalışan Türkiye’nin gücüne güç katan kadınlarımızın yolu açık olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ diyerek konuşmalarını tamamladı.
Hümeyra İLİSU ve M. Furkan GEDİK, ‘’Anadolu Kadını’’ ile ‘’Kadınım’’ şiirini sazda Servet KARAGÖZ, kanunda Erdem ÇELİK’in resitali eşliğinde seslendirdiler.
Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Hemşirelik Bölüm Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Bşk. Prof.Dr. Yurdagül ERDEM, Yuva Mahallesi Muhtarı Adile İNCE ve ilimiz Kadın Girişimci Feray SOYALP tüm misafirlerimize başarı öykülerini anlattılar.
Hep birlikte KADINA ŞİDDETE DUR diyerek programımız sonlanmıştır.