…
20 Kasım 2023, Pazartesi Kırıkkale

İl Müdürümüz Rukiye ERYILMAZ'ın Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" ayrım gözetmeksizin çocuk haklarını güvence altına almıştır. Türkiye bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalamış ve iç hukukun bir parçası haline getirerek bu husustaki hassasiyetini göstermiştir. O tarihten bu yana 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve her çocuk sağlık, korunma, barınma, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklarımızın sevgi dolu bir ortamda, şiddetten, açlıktan, kötü alışkanlıklardan, kin ve nefretten uzak yaşayabileceği bir dünya kurarak; sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, aklın ve bilimin ışığında kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın riyasetinde bizler de bu inanç ve sorumlulukla kıymetli çocuklarımızın; huzurlu, güvenli bir dünyada yaşamasını istiyor; hepsine güzel bir dünya teslim etmeyi arzulayarak mücadelemizi sürdüreceğimizi bilmelerini istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızı her yönüyle güzelleştiren tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, “Dünya Çocuk Hakları Günü’nü” kutluyorum.

 

 

Rukiye ERYILMAZ

Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V.