…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2023, Salı Kırıkkale

19 Eylül Gaziler Günü Programı


19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilimizde düzenlenen program Sayın Valimiz Mehmet MAKAS ve İl Protokolünün katılımı ile Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen Çelenk Töreni ile başladı. Ardından İlimiz Şehitliği ziyaret edilerek Aziz Şehitlerimize dualar okundu, kabirlerine karanfil bırakıldı.

Program devamında Sayın Valimiz Mehmet MAKAS, İl Protokolü ve İl Müdürümüz Sayın Rukiye ERYILMAZ Vatan İçin Can Verenler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulunarak Şehit, Gazi ve Gazi ailelerimizle bir araya geldiler. Ardından Kahraman Şehidimiz Ümit Çelik’in baba ocağına ve kahraman Gazimiz Yalçın KARAYOL’a ziyarette bulundular.

Akşam 19.00’da Kırıkkale Polisevinde Sayın Valimiz Mehmet MAKAS himayelerinde Şehit, Gazi ve Gazi yakınlarımızla birlikte yemek programında bir araya gelindi. Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 102. Yıldönümünü kutlamanın gururu yaşandı. İl Müdürümüz Sayın Rukiye ERYILMAZ konuşmalarında ‘’Türk Milleti tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış asil ve büyük bir millettir. Şanlı vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için yüreklerinde vatan, bayrak ve millet aşkı ile tarihe destan yazan gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde millet olarak, varlığımızı sürdürüyor olmanızın bilinci ile başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları, bu vatan için toprağa düzen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.’’ belirttiler. Sayın Valimizin konuşmaları, okunan dualar ve akabinde uğurlama töreni ile akşam yemeği sonlanmıştır.

Aziz vatanımız uğruna can veren Şehitlerimizi ve Gazilerimizi asla unutmayacak, daima baş tacı yapacağız.