…
…
…
…
…
20 Eylül 2023, Çarşamba Kastamonu

Kastamonu'da "Aile Çatıştayı" Başladı


Açılış programına, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Müdürümüz Abdullah SAVAŞ, Kastamonu Üniversitesinden akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız hizmetlerinden yararlanan temsilcilerin katıldı.

Program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Ardından İl Müdürümüz Abdullah Savaş konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Kastamonu’muz için son derece önemli olduğuna inandığı Aile Çalıştayı vesilesiyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürümüz Savaş “Kastamonu’muzdaki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Bakanlığımızın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın görüşlerinin derleneceği “Aile Çalıştayı” nı İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ailenin toplumu oluşturan en küçük sosyal yapı olmasına rağmen toplumun temelini oluşturan büyük bir işlevselliğe sahip olduğunu belirten İl Müdürümüz Savaş “Sağlam bireyler ile sağlam ailenin, sağlam aile ile sağlam toplumun, sağlam toplum ile sağlam devletin varlığının mümkün olduğunun bilincindeyiz. Sağlam bir aile yapısıyla, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar uyguluyoruz. Aile üzerine yapılan çalışmalar ve tartışmalar, hem ailedeki hem de toplumdaki değişim ve dönüşümleri anlamaya, analiz etmeye ve açıklamaya önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Pek çok ülkede 2008’de yapılan Dünya Değerler Araştırması’na göre, ailenin tüm dünyada önemli bir kurum olarak görüldüğünü, aile kurumunun hayatınızdaki önemi nedir, sorusuna Türkiye’de yaşayanların % 97,8’inin “Çok önemlidir” yanıtı vermekte olduğunu belirten İl Müdürümüz Savaş “yapılacak çalıştayda 6 ayrı başlıkta çalışma yapılacak olup, yine Kastamonu’da ailelerin karşı karşıya oldukları sorunlara ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alınacaktır. Çalıştayda ki konu başlıkları; Aile, Eşitlik ve Adalet, Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah, Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme, Aile, Çevre ve İklim, Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme, Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” olduğunu ifade etti.

Çalıştayda aile konusu enine boyuna değerlendirilecek, çalıştayın aile kurumumuzun daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını, Aile Çalıştayının hayırlı olması dileklerini iletti.

Sonrasında Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan’ın çalıştayın önemini anlattığı konuşması sonrası, çalışma grupları çalışmalarına başladı.