…
15 Temmuz 2021, Perşembe Kastamonu

iL MÜDÜRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ MESAJI


Bundan beş yıl önce, 15 Temmuz 2016 akşamında tarihimizin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldık.

Hain işgal girişimi karşısında milletimizin gösterdiği cesaret ve dik duruş, tarihimizin en karanlık gecelerinden olan geceyi, büyük bir aydınlığa, asla unutulmayacak 15 Temmuz Destanı’na dönüştürmüştür.

15 Temmuz destanı, gerçek dost ve kardeş ülkeler ile ülkemize umudunu bağlamış, tek umutları Türkiye olan tüm dünya mazlumları için büyük moral ve umut olmuş, ülkemiz ve milletimizin düşmanları için ise, daha önce Milletimizin istikbaline, istiklaline yapılmış saldırılarda olduğu gibi, tarih tekerrür etmiş, tam bir hayal kırıklığı olmuştur.

15 Temmuz aynı zamanda, milletin darbe heveslilerine, verdiği bir büyük ders olarak, şanlı tarihimizde yerini almıştır. Geçmişte “Çanakkale Geçilmez” dedirttiğimiz gibi o gece “Türkiye Geçilmez” dedirterek bu ülke de artık kimsenin darbe yapamayacağını tüm dünya gösterdik.

1213 yılında Feth olunduğu tarihten bu tarafa hiç işgal görmeyen, söz konusu vatan savunması olduğunda tarih boyunca hep en ön saflarda yer alan, gözünü kırpmadan şehadete yürümekten geri durmayan Kastamonulular, şehitler beldesi Kastamonu’muzda yetişen kahramanlar, 15 Temmuz akşamında da yine hainlerin karşısına dikildi.

O gece şehadete yürüyen Kastamonulu kahramanlar Ayşe AYKAÇ, Mehmet YILMAZ, Murat DEMİRCİ, Mustafa KAYMAKÇI, Onur Ensar AYANOĞLU, Osman YILMAZ başta olmak üzere, “Türkiye Geçilmez” diyen 251 15 Temmuz Şehidimizin her birini, yine bu toprakları bize vatan yapmak için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Bu topraklar hep kahramanlık hikayeleriyle, zor zamanlarda yazılan destanlar ile doludur, 15 Temmuz da bir kahramanlık destanı olarak tarihte yerini almıştır.

15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu toprakları bize vatan yapan kahramanlarımızın emanetlerinin emanetimiz olduğunu bilincinde olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadık / bırakmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.