…
08 Mart 2022, Salı Kastamonu

İl Müdürümüz Sayın Abdullah Savaş’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Toplumsal hayatın her alanında kadınların etkinlik alanlarını artırması ülkemizin güçlü geleceği adına büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum diyor, her alanda kadınların statüsünün yükseltilmesi ve toplumsal konumlarının güçlendirilmesi için çalışıyoruz.

Kastamonumuz feth olunduğundan bu tarafa her zaman devletinin yanında yer almış, hiç işgal görmemesine rağmen bütün önemli savaşlarda en çok şehit veren illerden olmuştur.

Kastamonu kadınları, dünyanın en fedakar ve kahraman kadınlarıdır. Bazen Hatice Alime Hüma Hatun olup Fatih'ler yetiştirir, bazen Halime Çavuş olup savaşa katılır, yeri gelir Şerife Bacı olur, vatanını evladının önüne koyar, bu yolda kendisi de şehadete yürür, tarihimizin en karanlık gecesi olan 15 Temmuz'da Ayşe Aykaç olur, hainlerin karşısına bu defa yiğitçe dikilerek şehadete ulaşır. Veya Serpil Demirel olur, yetiştirdiği kahraman oğlu, Afrin’de gözünü kırpmadan şehadete yürür.

İşte bu yüce ruhlu kadınlarımız ve onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde ülkemiz tarih boyunca hep dünya mazlumlarının umudu olmuş, olmaya devam edecektir. Ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı, şehit annelerimizi, şehit eşlerini saygı ve şükranla anıyoruz.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum...