…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Şubat 2022, Salı Kastamonu

Erişilebilirlik Logosu Tanıtım Toplantısı ve Bayrak Teslim Töreni Yapıldı


Bakanlığımız tarafından erişilebilir uygulamaların yaygınlaştırılması ve görünürlüğünün artırılması kapsamında Türkiye'de kullanılacak Erişilebilirlik Logosu İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda tanıtıldı. Bu kapsamda Kastamonu’da erişime açık olan 5 resmi ve özel kurumlara Erişilebilir Logolu bayrak verildi.  

İl Müdürlüğümüzde erişilebilirlik logosunun tanıtımı ve bayrak teslim töreni yapıldı. Törene İl Müdürümüz Abdullah Savaş, Erişilebilirlik Komisyonu üyeleri ile Erişilebilirlik Komisyonu tarafından yapılan denetlemelerde erişime açık olarak tespit edilen kurumların yetkilileri katıldı.

İl Müdürümüz Abdullah Savaş, tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşların erişime açık olarak bu bayrağı alması konusunda çağrıda bulundu.

Erişilebilir uygulamaların yaygınlaştırılması için görünürlüğünün artırılması adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir adım atıldığını ifade eden İl Müdürümüz Abdullah Savaş, Türkiye’de kullanılacak Erişilebilirlik Logosu belirlendiğini belirtti.

Kastamonu için önemli kuruluşların olduğunu ve bu kuruluşların Erişilebilirlik Logosunu aldıklarını söyleyen Savaş, “Kastamonu Havalimanımız ile Sosyal Güvenlik Kurumumuz, ayrıca bedensel engelliler ile dezavantajlı kesimlere hizmet veren üç tane bakım merkezimiz var. Bedensel engellilere hizmet veren bakım merkezimiz, zihinsel engellilere hizmet veren bakım merkezimiz yine ruhsal engellilere hizmet veren özel bakım merkezimiz Erişilebilirlik Logosunu aldılar. Hem bu kurumlarımız engellilere hizmet veriyor hem de erişebilir bir binada bu hizmetleri sağlıyorlar. Bundan sonrada logomuzu da kullanarak binaların önlerine asacaklar ve erişilebilir olduklarını herkese göstermiş olacaklar. Engellilere hizmet veren kuruluşların özellikle erişilebilir olması çok önemli. Bizler erişilebilir bir Kastamonu, erişilebilir bir Türkiye için buradayız. Bütün arkadaşlarımızla, bütün paydaşlarımızla birlikte buradayız. İnşallah bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Erişilebilir belgesi almak için bizlere müracaat eden kurumlarımız bulunuyor. İnşallah bu sayıyı her geçen gün arttırarak erişilebilirliğimizi devam ettireceğiz. Daha erişilebilir bir Kastamonu’da yaşanılabilmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Erişilebilirlik Belgesini almaya hak kazanan buradaki kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Tamamen objektif ve bağımsız çalışan Erişilebilirlik komisyonunun olduğunu söyleyen Savaş, “Bu komisyon tarafından bizlere müracaat eden kurumlar denetlendi. Kurumlarımız, tüm eksikliklerini giderdikten sonra Erişilebilirlik Belgesini almaya hak kazandılar. Bu kurumlarda engelliler, hiç kimsenin yardımı ve desteği olmadan rahatlıkla her türlü hizmetlere rahatlıkla erişebilmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İl Müdürümüz Abdullah Savaş, Erişilebilirlik Logosunu almaya uygun görülen 5 resmi ve özel kuruma bayraklarını takdim etti.