…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi kastamonu

19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Gerçekleştirildi


“19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı” tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.
Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başlayan anma programına Valimiz Sayın Avni Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, ilimiz protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’ndaki törende Kastamonu Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi’ne ait çelenkler sunuldu. Akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Program daha sonra Halk Eğitim Merkezinde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Mahmut Oğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması,  şiirlerin okunması ve ‘’Gaziler’’ konulu video gösterimi, Oratoryo gösterisi ile müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Akabinde program Valimiz Sayın Avni Çakır ve beraberindekiler tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı Derneğini ziyareti ile devam etti.

Vali Çakır Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Buluştu
 
Gazileri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında protokolün Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı ziyareti akabinde, Kastamonu Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen yemek programına şehit aileleri, gaziler, Valimiz Sayın Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş ve İlimiz protokolü katıldı.
 
Yemek program protokol konuşmaları ve İl Müftüsü Mustafa Bilgiç’in duasıyla sona erdi.