…
…
…
…
…
…
02 Haziran 2021, Çarşamba Karabük,TÜRKİYE

Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezinden "Yaza Merhaba" Etkinliği


2019 yılından itibaren 19 yaş ve üzeri kadın ve erkek ruhsal engelli bireylere hizmet vermeye başlayan Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezi tarafından düzenlenen "Yaza Merhaba" etkinliğinde Vali Fuat Gürel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen ve İl Protokolü, merkezden hizmet alan vatandaşlarımız ile bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmalarını yapan İl Müdürümüz Galip Sökmen, “İl Müdürlüğümüze bağlı özel bir kuruluş olan Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezi’nin, 17.09.2019 tarihinden bu yana 67 kapasiteyle kadın ve erkek ruhsal engellilere hizmet vermeye başladığı, merkezin mimarisi, işlevselliği, ergonomik yapısı, engellilerimizin hoş vakit geçirebilmeleri için tertip edilmiş olan 500 metrekarelik bir hobi bahçesi bulunduğu, 01.06.2021 tarihi itibariyle 32 kadın, 25 erkek olmak üzere toplam 57 ruhsal engelli bireyimizin hizmet aldığı, ayrıca Bakanlığımız tarafından belirlenen hane içi kişi başına düşen 1.705,06 TL gelir kriterini aşmayan engellilerin, bakım ücretlerinin Bakanlığımızca karşılandığı, ekonomik kriteri aşan engellilerin ise bakım ücretlerinin yakınları tarafından ödendiği, 7 gün 24 saat bakım hizmeti sunulan kuruluşta 56 engellinin ücretinin Bakanlığımızca karşılandığı ve bu gün itibariyle 20 bakım personeli, 5 sağlık personeli, 2 meslek elemanı (sosyal çalışmacı) ve 4 diğer personel olmak üzere toplam 31 personel olarak hizmet verdiği” konularına değindi.

Akabinde Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezi sakinleri tarafından verilen mini konserin ardından konuşmalarını yapan Sayın Valimiz Fuat Gürel, “Uzun süredir pandemi ile mücadele ediyoruz, maalesef birçoğumuz bu hastalığı geçirdik. Aylardır evlerinden dışarı çıkamayan kardeşlerimiz var diğer taraftan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Salgın hastalık süreci ve mücadelemiz devam ediyor, Karabük ilimiz diğer illere nazaran iyi olan iller arasında, sağlık, emniyet ve jandarma teşkilatımız ile diğer tüm kurumlarımızın çok büyük gayretleri ve halkımızın duyarlılığı sayesinde başarılı bir seviyeye geldik, inşallah bundan sonra ki süreçte de tedbirleri elden bırakmadan bu başarımızı daha da yukarılara taşıyarak sürdürmek istiyoruz. İlimizde Yazıköy’de bir engelli bakım merkezimiz var ayrıca ilimize Özel Bakım Merkezi kazandırılması da çok önemli. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz ve normale dönersiniz ama en azından bu sürecin stabil olarak devam etmesi de önemli. Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezi yöneticilerine ve bu merkezde görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün yaza merhaba dedik inşallah diğer mevsimlere de güzel günlerde merhaba deriz.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, kurum müdürleri ve Özel Doğan Hayat Engelli Bakım Merkezi sakinlerinin katıldığı “Yaza Merhaba” etkinliği, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.