…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Mart 2022, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Yaşlılara Saygı Haftası Bir Çok Etkinlikle Kutlandı


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle Şehit Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki büyüklerimiz ile bir araya geldi. 
 
Valiliğimiz koordinasyonunda;  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen program, büyüklerimize karanfil ve hediye takdimi ile başladı. 

Daha sonra ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından huzurevindeki misafirlerimize yönelik müzik dinletisi sunuldu.
 
Burada bir konuşma yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Geçmişten bugüne köprü vazifesi gören, milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan büyüklerimize her zaman minnettarız. Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla bizlerde büyüklerimizi ziyaret edip halini hatırını sorduk ve hayır dualarını almaya çalıştık. Çok şükür huzurevinde konuk ettiğimiz büyüklerimizin sağlık durumu ve moral motivasyonları gayet iyi. Devletimiz, büyüklerimiz için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Her zaman büyüklerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle büyüklerimize sağlık ve afiyet içerisinde hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’a ziyaretleri esnasında, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri eşlik etti.
 
Program, huzurevinde kalan büyüklerimiz, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyelerimizin Orman Haftası dolayısıyla fidan dikim etkinliğiyle sona erdi.

 

Onikişubat Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli Huzurevini Ziyaret Etti

Onikişubat Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli Kahramanmaraş Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde kalan koca çınarlarımzı ziyaret ederek yaşlılarımızca hazırlanan müzik şölenine katıldı.

Müzik şöleninde huzurevi sakinimiz Nejat amcanın seslendirdiği şarkılara eşlik eden yaşlılarımız ve Sayın Kaymakamımız yaşlılarımıza karanfil vererek 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftalarını kutladı.

 

Yaşlılara Saygı Haftasında Düzenlenen Etkinlikler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İl Müdürlüğümüz işbirliğiyle Kültür Parkta yer alan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünde “Bazlama Şenliğinde” yaşlılarımız bir araya geldi.

Şenliğe Sayın Şehit Hakan Duyğal Huzurevi ve Kahramanmaraş Huzurevi sakinlerimiz ve Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Eşi Leyla Güngör, Emniyet Müdürümüzün Eşi Nurdan Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanımızın Eşi Belma Özdurhan İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve vatandaşlarımız katıldı.

Yaşlılarımız Kahramanmaraş Güzel Sanalar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlendiler.

Yine Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan özel çocuklarımızdan Koca Çınarlarımız için küçük bir drama gösterisi hazırlayarak video olarak yayınladılar.

Şehit Hakan Duyğal Huzurevimizde 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında kalan çınarlarımız yönelik “Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaş Alma Eğitimi” aldılar. Kahramanmaraş Huzurevinde kalan yaşlılarımıza Onikişubat Müftülüğü İmam Hatiplerince okunan Mevlidi Şerife dinledi ve sonrasında Vaizelerince yapılan sohbet programına katıldılar.

 

Şehidimizin Eşinden Anlamlı Ziyaret

Şehit Hakan Duyğal Huzurevimizin ismini taşıdığı Şehidimiz Hakan Duyğal’ın Eşi Sibel Duyğal hanımefendi Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamında bu huzurevimizde kalan yaşlılarımızla bir araya geldi.

Ayrıca Türkiye Harp Malülü Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleride huzurevimizdeki yaşlılarımızla bir araya gelerek çınarlarımızın Yaşlılara saygı haftasını kutladılar.

 

Yaşlılara Saygı Haftasında Doğum Günü Süprizi

Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüze bağlı Şehit Hakan Duyğal Huzurevi işbirliğinde Yaşlılara Saygı Haftasına doğum günleri denk gelen yaşlılarımıza sürpriz doğum günü düzenlendi.

Doğum gününe Şehit Hakan Duyğal Huzurevi sakinlerimiz İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen katıldı.

Aliya İzzetbegoviç Parkında düzenlenen doğum gününde kesilen pasta sonrasında yaşlılarımız çalınan canlı müzik parçalarına eşlik etti.