…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Mart 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Yalan Haber ve Dezenformasyonla Mücadele Eğitimi


Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, ilimizin kurum idarecileri, ulusal basın temsilcileri, yerel basın ve kurumların basın birim temsilcilerine yönelik “Yalan Haber ve Dezenformasyonla Mücadele Eğitimi” verildi.

Programın açılış konuşmalarını yapan Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Veysel Kara ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, toplumda dezenformasyona yol açan yalan haberlerle mücadele konusunda gerekli müeyyideleri uyguladıklarını ifade ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yalan haberlerin sadece kurum ve kuruluşları değil, toplumun her kesimini ilgilendirdiğine vurgu yaparak bu uğurda yapılan mücadelenin önemine dikkat çekti.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüzde, medya hayati bir önem taşımaktadır. 

Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin artmasıyla birlikte de habercilik farklı bir boyut kazanmıştır. Bizler de yurttaşlar olarak günlük yaşantımızda, sosyal veya geleneksel medyada maalesef gerçek dışı haberlerle karşılaşabiliyoruz.

İnsanları yanıltmak maksadıyla yalan söylemek her alanda olduğu gibi habercilik alanında da etik olmayan bir davranış biçimidir. Dolayısıyla kamuoyu olarak doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmak sadece basın mensuplarının değil tüm toplumun ortak arzusu ve amacı olmalıdır. 

Bu vesileyle, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Programda, İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel tarafından “Gerçek, Güven ve Gazetecilik Neden Önemli” ve “Bilgi Düzensizliği Üzerine Düşünmek: Mezenformasyon, Dezenformasyon ve Malenformasyon” konulu sunumlar yapıldı. 

İki gün süren eğitimler sonrası katılımcılara sertifikaları takdim edildi.