…
…
…
…
19 Ağustos 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Ulusal Hane Ziyaretleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Bakanlığımızca hayata geçirilen Ulusal Hane Ziyaretleri il koordinasyon toplantısı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ( SYDV ) idarecilerinin katılımıyla Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bakanlığımızca hayata geçirilen proje kapsamında şehrimizde bulunan tüm haneler Sosyal Hizmet Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanları tarafından ziyaret edilerek İhtiyaç sahibi hanelere ziyaretler gerçekleştirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerin değerlendirilmesi, hızlı ve etkili çalışmanın yürütülmesi planlanmıştır.

Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar Başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdürlüğümüze bağlı 9 Sosyal Hizmet Merkezimizin Müdürleri ile yine Bakanlığımıza bağlı 11 ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının idarecileri katıldı.

Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar; “Bu görevi Sosyal Hizmet Merkezlerimiz 2016’dan bu yana yapıyordu. Bunun yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızda sahada yaptığı yardımlarla birçok haneye ulaşmaktaydı. İki kuruluşun gücünün birleşmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatları doğrultusunda şehrimizde çalınmadık kapı bırakmayarak vatandaşın ihtiyacı olduğunda devlete gelmesini değil de devletin vatandaşın ayağına giderek hal hatır sormasını bir ihtiyacının olup olmadığını sorarak sosyal devlet ilkesinin gerekliliğini yerine getirmiş olacağız” dedi.

Toplantı katılımcıların yaptığı değerlendirmelerle sona erdi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

"İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın"

 

“Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ASDEP kapsamında şehrimizde bulunan hanelerin yarısını ziyaret etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hem bu haneleri tekrar ziyaret etmiş olacağız hem de planlamalarımızda yer alan ancak halen ziyaret edemediğimiz hanelere giderek "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" düsturuyla ihtiyaç sahiplerini tespit ederek onların sosyal yardımlara ulaşmasını sağlamış olacağız. İhtiyaç sahibi olmayan vatandaşlarımız ise hizmet modellerimiz hakkında bilgi sahibi olabilecek” dedi