…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Aralık 2020, Perşembe Kahramanamraş,Türkiye

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası


Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle Müdürlüğümüz İle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı İşbirliği içerisinde Çocuk Evlerinde Misafirimiz olan 33 çocuğumuza yerli malının kullanımı hakkında bilgi verildi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkı sağladığı program çevirim içi düzenlendi. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nın önemine dikkat çekmek amacıyla için kuruluşlarımızdan hizmet almakta olan çocuklarımız yerli malının kullanımı hakkında sunum gerçekleştirildi.

KMTSO tarafından ihraç edilen ürünler hakkında bilgi verildi.

KMTSO, Kahramanmaraş ili olarak ürettiğimiz ürünlerde nereye ne kadar ihraç ettiğimiz hakkında detaylı olarak çocuklara bilgi verilerek, hangi ürünlerin ilimiz içerisinde daha çok üretimin yapıldığı hakkında da çocuklarımız bilgi sahibi oldu.

Çocukların merak ettikleri sorular cevaplandı.

Kuruluşlarımızdan hizmet alan çocuklarımız sunum sonrasında ihraç ettiğimiz ürünleri alan ülkelerin bu ürünleri kendileri üretebilecekken neden ithal olarak aldıkları sorusu yöneltildi ve konu hakkında KMTSO yetkilisi konuya açıklık getirildi.

Çocuklarımıza Yerli Malının önemi aktarıldı

Çocuklarımıza alınan ürünlerin etiketlerinde yer alan kodların ithal ve yerli ürün ayrımının kolaylıkla anlaşılabileceği gösterilirken ülkemizde üretilen malların kullanmalarının ülke ekonomisine katkıda bulunacağı hakkında bilgi verilerek çevirim içi program tamamlandı.