…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Aralık 2020, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Toplu Taşıma Araçlarına Erişilebilirlik Belgesi Takdim Töreni


2020 Yılının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Erişilebilirlik Yılı" ilan edilmesi üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler sonucu Erişilebilirlik Belgesini hak eden kurum ve kuruluşlara belgeleri takdim edilmeye devam ediliyor. 

Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz sekretaryasında ve ilgili kurumların katılımıyla oluşturulan denetim komisyonunca, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler sonucu “Erişilebilirlik Belgesi” verilmesi uygun görüldü.

Erişilebilirlik Belgesi töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığının engelliler ve yaşlılara yönelik hizmetleri ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik kamu hizmetlerinin ulaşılabilir hale getirilmesi için binalarda ve toplu taşıma araçlarında önemli mesafe kat ettik. Bu belgeyi bizlere layık gören Sayın Valimize ve İl Müdürümüze,  yine bu belgeyi almamıza vesile olan çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’ un konuşması öncesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca hazırlanan kamu spotu katılımcılara izletildi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere 2020 Yılı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından "Erişilebilirlik Yılı" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda ilimizde de erişilebilirlik faaliyetlerine ağırlık verilmektedir. Erişilebilirlik, hem temel bir hak hem de diğer hakları kullanabilmenin en önemli aracı olarak bağımsız yaşamanın ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam katılımın temel şartıdır.

Şehirlerimizin, engelli ve yaşlı dostu hale getirilmesi, yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız için kentsel yaşam alanlarını güvenli, tamamen erişilebilir kılmak ve sosyal yaşama katılımlarını artırmak bu yıl en önemli önceliklerimizden birisidir.


Erişilebilirliğin ön koşulu, engelliler ve yaşlılar başta olmak üzere herkesin toplumsal yaşama eşit ve etkin olarak katılabilmesidir. Hareket kısıtlılığı olanların evlerinden çıkabilmesi; toplu taşıma araçlarını, kaldırımları, yaya geçitlerini, parkları, binaları, iletişim teknolojilerine ve hizmetlere erişilebilmesi için tüm bunların erişilebilir tasarlanması ve dijital dönüşümün erişilebilir olarak düzenlenmesi önem arz etmektedir.

 

Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Bu nedenle, Sayın Cumhurbaşkanımızın da 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı ilan etmesi münasebetiyle ilimizin engelsiz bir şehir haline getirilmesi için hep beraber bir gayret içerisindeyiz.  Bu gayretlerimiz çerçevesinde, bu güne kadar 22 binaya ve 61 toplu taşıma aracımıza Erişilebilirlik Belgesi verilmiş olup, İlimiz 2020 yılında en çok erişilebilirlik belgesi düzenleyen iller arasında yer almıştır. 


Bu başarıya katkı sunan Belediye Başkanımızın şahsında Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde toplumun her kesimini engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. 


Bir çağrı da engelli vatandaşlarımıza yapmak istiyorum. Unutmayın! Engelli olmak, hayatı yaşamak için engel değildir.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Coşkun tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e toplu taşıma araçlarından dolayı “Erişilebilirlik Belgesi” takdim edildi. 


Vali Coşkun ve Başkan Güngör, Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek sunulan hizmetlerle ilgili bilgiler aldı. Vali Coşkun, hizmet alan Nimet Teyze ile telefon görüşmesi yaparak sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı bir ömür diledi ve Erişilebilirlik Belgesi alan toplu taşıma araçlarında incelemelerde bulundu.