…
…
…
…
23 Mayıs 2023, Salı Kahramanmaraş

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi Kırmız Yeleklilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi


Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi Büyükşehir Belediyemizle birlikte organize edilen kahvaltı programında bir araya geldi.

Programa Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör, Türkiye Parlementerler Birliği Başkanı Sayın Nevzat Pakdil’in katılımıyla Şairler Tepesi Sosyal Tesislerinde düzenlendi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya programda yaptığı konuşmada;

Kırmızı Yeleklilerin depremin ilk anından itibaren büyük bir fedakârlık ve özveriyle çalıştığını, devletin şefkat eli olduğunu ve gece gündüz demeden, 7/24 hizmet vererek vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşmasının devamında ise depremin ilk gününden itibaren verilen hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak;

“Bugün ilimizin  52 farklı bölgesinde

Depremin ilk anından bugüne kadar;

İl Müdürlüğümüz olarak 345, diğer illerden gelen 1479, sivil toplum kuruluşlarımızdan ise 63 olmak üzere toplam 1887 yüreği güzel psiko-sosyal destek çalışanı geçici barınma noktalarında destek müdahale hizmeti yürütmüştür.

Bu kapsamda 98.610 hane ile görüşme sağlanmış olup 500.000 den fazla kişiye Psikososyal Destek hizmeti sunulmuştur.

Ayrıca Psikososyal Destek Çağrı Merkezi aracılığıyla 8191 vatandaşımızın talebi de karşılanmıştır.

Engelli ve Yaşlı alan taramaları ile 13.062 kişiye ulaşılarak ve bu kişilerin bakım ve destek sürecini koordine ederek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ilgili kuruluşlara tertibi gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi ise çalışanlarımıza yaptığı konuşmada depremin ilk anından itibaren sahada olduğunuzu ve vatandaşlarımıza yönelik verdiğiniz hizmetleri bildiğini ve gördüğünü belirtti.

Biz İnsanlarımıza Hizmeti Bu Aşk Ve Şevkle Yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi konuşmasının devamında;

"Gerçekten bu aziz millete hizmet bir ibadettir. Bunu belirtmekte bir kez daha yarar görüyorum. Depremin, enkazın altından çıkmış ve devletimizin, hükümetimizin çabalarıyla önce çadırlar, sonra konteynerler, şimdi de kalıcı konutlar konusunda ihtiyaçlarının karşılandığı bir süreçte elbette hepimizin eksiği noksanı olabilir ama büyük bir devlet olduğumuzu, her bir kardeşimize ulaşma çabanızla ifa ediyorsunuz. Dolayısıyla burada biz devlet olarak yaptıklarımızdan dolayı vatandaşımızın başına kalkmıyoruz. İşte bizim diğerlerinden ayrışan yanımız bu. Çünkü biz yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü. Biz insanlarımıza hizmeti bu aşk ve şevkle yaparız."dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi konuşmasını özveri ile yapılan ve yürütülen hizmetlerden dolayı çalışanlarımıza teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Program çekilen toplu fotoğrafla tamamlandı.