…
…
…
…
…
…
29 Haziran 2021, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Sütçü İmam Üniversitemizle Koruyucu Ailelerimiz ve Çocuklarımıza Yönelik İş Birliği Protokolü İmzalandı


Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Müdürlüğümüz ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde Koruyucu ailelerimize ve Koruyucu ailelerimizin yanında bulunan çocuklarımıza sunulan hizmet kalitesinin artırılması amacıyla protokol imzalandı.

Protokol töreni öncesi konuşan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 30 Haziran günü "Koruyucu Aile Günü" olarak ilan edilmiştir. Koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için önemli bir adım olan koruyucu aileler gününde Valiliğimiz koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile Koruyucu ailelerimiz ile çocuklarımızın esenliklerinin ve sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla bir protokol hazırlandı. İlimiz koruyucu aile sayısı bakımından diğer illerle mukayese edildiğinde oldukça iyi durumda. 147 koruyucu ailemizin yanındaki 223 çocuğumuzun sağlıklı gelişim sağlamalarına yardımcı olmak üzere bu çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

Protokol kapsamında, koruyucu aileler ile çocuklarımıza Üniversitemiz ile işbirliği yapılarak destekler verileceğini ifade eden Vali Coşkun ayrıca, protokolün ilimize hayırlı olmasını temenni ederek, çalışmaları birlikte yürütecek olan Rektörümüz nezdinde Üniversitemize ve İl Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yapılan değerlendirmelerinin ardından protokol, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya tarafından imzalandı.