…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Şubat 2021, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Sosyal Hizmet Merkezleri Ocak Ayı İstişare Toplantısı Pazarcık İlçemizde Düzenlendi


Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) Ocak Ayı İstişare Toplantısı Pazarcık İlçemizde düzenlendi.

Toplantıya Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdür Yardımcılarımız Mustafa Kaplan, Bayram Paksoy, Ali Arslan Sak, Gözde Cerit ile İlimizde bulunan SHM’ lerimizin idarecileri katılım sağladı.

Açılış konuşması yapan Dr. Adil Nas “İlçemizde hizmet veren Pazarcık Sosyal Hizmet Merkezi dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet sunarken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının diğer hizmet birimi olan Vakıf’ın hizmet modellerini de birleştirdiğimizde bir şehirde bir ilçede onlarca hizmet modeliyle vatandaşa ulaştığını görüyoruz. Bu toplantıyı ilçemizde yapmaları vesilesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise “şu an karşıma baktığımda bu salonda 4 tane öğrencimi görüyorum. Öğretmen Belediye başkanı olarak sanırım daha gurur duyacağım başka bir durum olamaz. Siz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü öğrencim Mutlu Kaya’ya Bayram Paksoy’ a ve İl Müdür Yardımcılarımıza ve Kurum Müdürlerimize Pazarcık olarak teşekkür ederiz” dedi.

İl Müdürümüz yaptığı açılış konuşmasında;

“Bizleri misafir eden sayın Belediye Başkanımıza ve değerli Pazarcık Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Emine hanıma Teşekkür ediyorum” dedi

İl Müdürümüz Mutlu Kaya sözlerini “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün tüm il halkını kapsayan faaliyet alanı içinde, dezavantajlı kesimlere yönelik sorumlulukları son derece hassas ve öncelikli bir boyut arz etmektedir.

Bakanlığımızın politik hedefleri çerçevesinde İlimiz düzeyinde sosyal risklerle karşı karşıya kalan tüm bireyleri, bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan sağlıklı şekilde tutabilecek etkin bir sosyal hizmet anlayışı içinde hareket etmekteyiz.

Sosyal hizmet vizyonumuzun temelinde sosyal risk altındaki bireylerin belirlenmesi ve korumaya alınması kadar, sosyal riskleri doğuran koşulları tespit ederek ortadan kaldırma anlayışı yatmaktadır.

Bu nedenle İlimiz genelindeki sosyal risk olgusunu, ilçe ilçe, mahalle mahalle gösteren saha araştırmalarına büyük önem veriyoruz.

İl Müdürlüğümüzün ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği Sosyal Risk Haritamızı yeni bir saha araştırması ile güncellemiş durumdayız.

Araştırma sonuçları hangi ilçe veya mahallede hangi sosyal risklerin yoğunlaştığını ve hangi sosyal ihtiyaçların öncelikli olduğunu tespit etme ve insanımıza hizmet sunan tüm kamu ve özel unsurların paydaş sorumluluğu içinde doğru hedeflere yönelmelerini sağlamada bizlere önemli bir katkı sağlayacaktır.

Davasız, mefkûresiz, idealsiz, hedefsiz, heyecansız insanlar, hasta olmaya, yatalak olmaya, duyarsız olmaya, miskinleşmeye aday olan insanlardır.

Bizler Vatanımızı seven insanlar olarak bu istikamette duyarlılık göstermeli, gönül ve fikir âleminde idealsizlikten, hedefsizlikten, heyecansızlıktan, duyarsızlıktan uzak durmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sosyal Hizmet Merkezi idarecilerimiz ile İl Müdür yardımcılarımızın katılımcılara hizmetleri hakkında yaptıkları sunumlarla toplantı tamamlandı.

Toplantı sonrası İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdür Yardımcılarımız ve toplantı katılımcıları Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ ı ziyaret etti. Ardından İl Müdürümüz Mutlu Kaya Pazarcık Sosyal Hizmet Merkezimizde görev alan çalışanlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.