…
…
13 Aralık 2022, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

ŞÖNİM Kadınları Güvence Altına Alıyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kurduğu ŞÖNİM, uzun adıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi 7/24 hizmet veren bir kuruluş. Özellikle kadına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde bu konuda devlet eliyle bir politika takip edilmesi, kadınlarında güvence altına alınmasında önemli bir rol üstleniyor.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kişiyi bir süre misafir ediyor ve misafir olan kadının tekrardan bir tehdit hissetmemesi için bu tür yerlerin isimleri ‘’gizli’’ kalıyor. Bu noktada ilk başvuru yeri Sosyal Hizmet Merkezleri’dir. Tehdit durumlarında ise Emniyet Güçleri devreye giriyor. Ardından yapılan inceleme ve görüşme sonucunda kişi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne götürülüyor.

Şuan yürürlükte olan 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı ‘’mağdur odaklı’’ yaptıkları çalışmaların aralıksız devam ediyor.

İlimiz bazlı da 2021-2024 kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kapsamında çalışmalar devam ettiriliyor.