…
…
…
…
…
24 Eylül 2021, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Sizlerle Anlamlı Hale Gelecek


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’la birlikte, Ak Parti Milletvekili Ak Parti Milletvekili TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç, Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Onikişubat İl Kadın Kolları Başkanı Gül İlker Çitil, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, engelli bireyler ile engellilerimizin aileleri tanıtım programına katıldı.

Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılarak, Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze tahsis edilen ve resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, 5 ev, 1 idari binadan oluşuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı konuşmasında;

Belediye olarak özel gereksinimli çocuklarımızın, vatandaşlarımızın her daim yanında olduklarını onların ihtiyacı olan bu gibi özel hizmet binalarını inşa ettiklerini onların yaşamlarını kolaylaştıracak araç ve gereçleri temin ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise,

“Onikişubat Gündüz Bakım Evimiz 15 Temmuz 2020 tarihi itibariyle fiilen hizmete başlamış olup, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleriyle de resmi açılışı tamamlanmıştır. Bu merkezi bizlere tahsis eden Onikişubat Belediye Başkanımıza şükranlarımızı arz ederiz. Bu merkez sizlerle birlikte anlamlı hale gelecek. Özellikle engellilerimize ve engelli ailelerimize rehabilitasyon hizmetini verebilmek adına kurumumuz 5 müstakil evden oluşmaktadır. 5 müstakil evimizin olması engellilerimizin erişilebilirliği açısından çok kıymetli. Sayın Valimizin himayesinde daha önce burada tanıtım ve otizm etkinliği yapmıştık ama Sayın Başkanımız buranın ailelerimize tanıtılması adına bu programı tertip ettiler.

Şu an itibariyle 26 zihinsel ve otizm engelli, 8’de görme engelli kardeşimiz kurumumuzdan hizmet almaktadır. Kurumumuz bir evimiz zihinsel, bir evimiz görme engelli, bir evimiz otizm, bir evimizde müzik ve etkinlik evi olmak üzere 5 ev ve bir idari binadan oluşuyor. Gündüz bakım evlerini bakanlığımızla birlikte ailelerimizi bir nebze de olsa rahatlatmak adına önemsiyoruz. Bu yıl 9 tane başka illerde gündüz bakım evleri hizmete açıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.