…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2023, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Şiddete Karşı Ses Ol’duk


Valiliğimiz himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

Savaş mağduru Filistinli kadınlar özelinde şiddet gören tüm kadınlar için Alparslan Türkeş Bulvarı’nda ‘Şiddete Karşı Ses Ol’ yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Eşi Leyla Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, kadın STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş, İl Müdürlüğümüz çalışanları da yer aldı.

Yürüyüşte, hep bir ağızdan ‘Kadına Şiddete Hayır’ ‘Şiddete Karşı Ses Ol’ sloganları atıldı. İl Müdürlüğümüz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde noktalandı.

Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör;

“İnsanların göz rengi ne olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır. Biz buradan insanlığa çağrı yapıyoruz, insan haklarını savunuyoruz. Kurtuluş Mücadelesinin öncü şehri olan Kahramanmaraş’ımız en gür sesiyle Filistinli kardeşlerimizin yanında. Devlet ve millet olarak bu insani felakete göz yummamız mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; kadını dışlayan, kadına şiddet uygulayan, onurunu zedeleyen bir toplum, insan varlığının yarısından vazgeçmiş demektir. Bu durum insanoğlunun kendi eliyle sonunu hazırlaması anlamına gelecektir. Bu bağlamda kadınların uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler ve ayrımcılıklar karşısında toplum olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı açıklamada;

“Valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturulması için farklı zaman dilimlerinde çalışmalar düzenliyoruz.

Bir 25 Kasım da daha kadınlarımızın sesini duyurduk. Yürüyüş etkinliğimizi savaşlarda mağdur olan kadınlara ve Filistin’de süren savaşta mağdur olan kadınlar özelinde tüm şiddet gören kadınlara ithafen gerçekleştirdik” dedi.

 

Öncesinde Ve Sonrasında Birçok Etkinlik Düzenledik, Düzenlemeye de Devam Edeceğiz

İl Müdürümüz Mutlu Kaya; “Bu yürüyüş öncesinde İl Müdürlüğü olarak şehrimizde birçok etkinlik eğitim düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz.

Bunlardan birkaç tanesini söylemek istersek kalabalık veya istatistiklerimize göre şiddetin yoğunlaştığı merkezlerde bilgilendirme eğitimleri düzenlenirken kafe, kahve, çay ocağı tarzı işletmelere afişlerimiz asıldı. Broşürler dağıtıldı. Çalışanlarımız tarafından yapılan hane ziyaretlerinde ise kadınların bu duruma maruz kaldığında ne yapacağı ve hangi kurumlardan destek alabileceğine ilişkin rehberlik çalışmaları yürütüldü.

Tabi bu çalışmalarımızı bugüne özel değil yıl içerisinde birçok kez tekrarlanacak şekilde planlıyoruz. Sadece bu hafta için yoğunlaştırılmış bir programla tüm çalışanlarımızla sahadayız. Bizimle birlikte Büyükşehir Belediyemiz, Emniyet Teşkilatımız ve Jandarma Teşkilatımızın ilgili birimleri de bu çalışmalara desteklerini sağlıyor. Diyerek sözlerini sürdürdü.

Şiddete karşı sessiz kalmayacağız, Şiddete Karşı ses Olacağız!”

İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

Şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzun bir göstergesi olarak, bugün buradayız. Toplumsal farkındalık oluşturmak için çaba gösterirken, kadınların yaşadığı şiddeti durdurmak adına Bakanlığımız ve paydaş kurumlarımızla kararlı bir duruş sergiliyoruz. Herkesin bu mücadeleye katkı sağlaması ve sorumluluk alması gerektiğini tekrar vurguluyoruz.

Şiddet, sadece bir bireyi değil, tüm toplumu etkiler. Bu nedenle, herkesin elini taşın altına koyması ve kadına yönelik şiddeti önlemek için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bugün burada bir araya gelmemizin amacı, sadece farkındalık yaratmak değil, aynı zamanda eyleme geçmek ve bir değişimi ortaya çıkartmaktır.

Şehrimiz için istatistiklerde ilk sıralarda yer almak bazen iyi iken, şehrimizin bu konularda son sıralarda dahi olmasını istemiyoruz. Bunun için kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu mücadelede Kahramanmaraş halkıyla birlikte hareket ederek, daha güçlü ve daha adil bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz.

Şiddete karşı sessiz kalmayacağız, Şiddete Karşı ses Olacağız!” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve katılımcılar kadına yönelik hizmetlerin tanıtımı için açılan stantları ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.