…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
29 Kasım 2023, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Depremde Hayatını Kaybeden Kadınlar Anısına Mercan Ormanlarına Ağaç Dikimi Yapıldı


25 Kasım Kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele günü kapsamında 6 Şubat depremlerinde şehit olan kadınların anısına Çınarlı bölgesinde yer alan Mercan Orman alanına fidan dikimi gerçekleşti.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Genel Müdürlüğü ile birlikte 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden kadınlar için Kapıçam Çınarlı Mercan Orman alanında Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz çalışanları ve KADEM gönüllüleri ile birlikte alana ağaç dikimi ve can suyu verme etkinliği gerçekleştirdi.

Törende konuşan Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ‘2021 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde başlatılan Mercan Ormanı Seferberliği ile kadına yönelik şiddetle mücadelenin yanında kadınların kendi hikâyelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunmayı hedefledik. Başladığımız bu yolculukta 81 ilde her yıl düzenli olarak bu ormanlarımızı büyütmeye ve genişletmeye çaba gösteriyoruz” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya sözlerini;

“Kendi hikâyesini yazacak kadınların eğitimleri ve meslek edinmeleri için il müdürlüğü olarak birçok faaliyeti gerçekleştirirken, şehrimizde bulunan kadın kooperatiflerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün de burada yaptığımız fidan dikimiyle 6 Şubat’ta şehrimizin yaşadığı asrın felaketinde vefat eden annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın, kadınlarımızın adını sonsuza kadar yaşatmak amacıyla hatıra ormanı için ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz’ diyerek tamamladı.