…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2021, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Şiddete Birlikte Dur Diyelim


Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyimiz işbirliğinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ilimizde bir çok faaliyet planlanarak gün öncesinde uygulamaya başlanıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı sonrasında 2022-2025 yıllarını kapsayacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nı paydaş kurumlarında katılımıya onaylandı. Eylem planı ilimizde 2022 – 2025 yılları arasında uygulamaya alınarak ilimzde yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilmesi planlandı.

Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN öncülüğünde hazırlanan farkındalık videosu hazırlanarak Aksu TV ve paydaş kurumların ve İl Müdürlüğümüzün sosyal medya platformlarında yayınlanarak farkındalık oluşturuldu.

İl Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, 25 Kasım 2021 Günü saat 10:00’da turuncu renkteki şemsiyelerle birlikte Valilik Binası önünden etkinlik alanına doğru yürüyüş düzenlendi. Standların kurulduğu meydanda ilgili kurumların bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmalarla vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Ayrıca aynı meydanda turuncu karanfil dağıtımı yapılarak, turuncu balonlar etkinliği düzenlenildi.

25 Kasım öncesinde gerçekleştirilen etkinliklerde ise;

23 Kasım da Kahramanmaraş Baro Başkanlığında “Aile İçi Şiddet ” konulu seminer, 23 Kasım da İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile işbirliğinde “İnsan Ticareti ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu seminer  ve 24 Kasım da KİPAŞ Holding’te çalışan erkek işçilere yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele seminerler düzenlendi.

Belirlenen belediye otobüslerinde şoförlerimiz yolculara Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kadına yönelik şiddet ile ilgili “Kıymetli Yolcularımız; Kadınlarımız söz konusuolduğunda; merhamet, adalet ve hakkaniyetten vazgeçmeyelim. Şiddet kimden gelirse gelsin yanlıştır. Şiddetin sonu hep pişmalıktır. Şiddete birlikte dur diyelim” metnini okudular. Otobüste bulunan İl Müdürlüğümüz erkek personelimiz ise otobüsde yolculuk yapan kadın yolculara broşür ve çiçek takdiminde bulundu.

Yine İlimizde vatandaşlarımızca yoğun olarak tercih edilen Kervan Pastaneleri, Tatlı Park Pasteneleri ve İlimizde hizmet veren kuryeler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe katkıda bulundu Kervan Pastaneleri personeli 25 Kasım da  “Şiddete Birlikte Dur Diyelim” baskılı   üniformalar ile pastaneye gelen müşterilerine hizmet sunarken, Tatlı Park Pastanelerinde ise satışı yapılan tüm paketlerin üzerine ‘Şiddete Birlikte Dur Diyelim’ temalı etiketler  yapıştırılarak farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Bu etkinliklerin yanında;

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından veli ile iletişim gruplarından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele afiş ve görselleri paylaşılırken, İl Müftülüğünce 25 Kasım haftasına denk gelen Cuma günü Cuma namazı hutbelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele temalı hutbe hazırlanarak vatandaşlarımıza okunuldu.

Aksu Tv de yayımlanan “Güne Başlarken” programında Psikolog Uygar Evin Çelik, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu

25 Kasım haftasında ilimizde yer alan dijital ekranlarda bilboardlarda, kiokslarda, kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde yer alan ilan panolarında hazırlanan görseller yayınlandı.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya programlar ve etkinlikler için yaptığı açıklamada

“İlimizde bu yıl Valiliğimiz koordinasyonunda başlattığımız seferberlikle Kadına yönelik şiddetle mücadele için tüm imkanlarımızı en sonuna kadar kullanıyoruz. İl Müdürlüğümüz olarak tüm personelimiz ile   olumlu bir dil oluşturarak çalışmaları yürütmekteyiz.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz, 9 ilçemizde yer alan Sosyal Hizmet Merkezlerimiz “Şiddete Sıfır Tolerans” diyerek ilimizde çalınmadık kapı görüşülmedik birey bırakmamak için çaba sarfediyor. Bu manada ilimizde 122.899 hane ziyaret edildi. İl Müdürlüğümüzde çalışan tüm personelimiz “Şiddete Birlikte Dur Diyelim” diyor.” diyerek sözlerini tamamladı.