…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Haziran 2022, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Şehit ve Gazi Çocuklarına Karne Etkinliği


İl Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Ornitoloji Derneği Şehit ve Gazi çocuklarına Muhabbet Kuşu dağıtıldı.

İlimizde yaşayan Şehit yakınları ve Gazilerin çocuklarına hem eğitim öğretim yılı sonunda karne hediyesi hem de hayvan sevgisini aşılamak ve onların gelişimine katkı sağlamak amacıyla muhabbet kuşu dağıtımı gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Harika Fatma Açıksarı, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Evliya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Kahramanmaraş Havaalanı Müdürü Durmuş Ali Kaya, PTT Baş Müdürü Harun Oğuzhanoğlu, Kahramanmaraş Ornitoloji Derneği Başkanı Nusret Sapsız Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Gaziler ve yakınları ile kamu kurum temsilcileri katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Bu hafta sizler için önemli bir hafta bütün sene emek harcadınız, oyunlarınızdan feragat ettiniz ve derslerinizle ilgilendiniz. Yarından itibaren bol bol dinleneceğiniz, arkadaşlarınız ve ailelerinizle keyifli vakit geçireceğiniz bir tatil sürecine giriyorsunuz. Bizler de bugün hem karne heyecanınıza ortak olmak adına hem de tatilde sizlere arkadaşlık edeceğini düşündüğümüz bir hediye vermek üzere bir araya geldik” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya; Çocuklarımızın bir hayvana sahip olması; sevgiyi yaşayıp hayatında buna yer vermesine, dostluk kurmasına, sorumluluk almasına, sosyalleşmesine, sakinleşmesine yardımcı olacağını, Bunu yaşantı ile küçük yaşta kolaylıkla kazanacağını, bu deneyimler çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlayacağını,  beslediği, ilgilendiği hayvanın çocukla bir yandan oyun oynarken diğer yandan sadık sevgisi ile çocuğun ruhunu besleyeceğini. Ruhu beslenen çocuk paylaşımcı, kendiyle daha barışık, kendine güvenen, empati kurabilen, dışa dönük yetişkin bir birey olacağını söylerken. Bugünkü hediyemizin çocukların gelişimlerine de katkı sağlayacağını belirtti

İl Müdürümüz Mutlu Kaya; İl Müdürlüğü olarak “Şehitlerimizin kıymetli emanetleri ve gazi evlatları olarak sizlerin hayatta karşılaşacağı tüm zorluklarda, önemli günlerde ve başarılarınızda daima yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi

İl Müdürümüz Mutlu Kaya; “Bugün burada karne sevincinizi paylaştığımız için çok mutluyuz. Gerçekten sizlerle gurur duyuyoruz Hayallerinizi gerçekleştireceğinize, vatanına, milletine faydalı insanlar olarak yetişeceğinize canı gönülden inanıyor, Hepinizi tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kahramanmaraş Ornitoloji Derneği Başkanı Nusret Sapsız ise yaptığı konuşmada, Tabletin, telefonun bilgisayarın çocuklarımızın hayatında ayrılmaz bir parça olduğu günümüzde çocuklarımızın bir hayvanı sahiplenmesi, bakımını üstlenmesi onu beslemesi, onu hem tablet telefon gibi materyallerden uzaklaşacak hem de sevgisini ve hayatını paylaştığı bir canlıyla bir arada olacağını belirtti.

Programda 60 çocuğumuza muhabbet kuşu hediye edilirken, Kahramanmaraş Ornitoloji Derneği yarışmalarda dünya birinciliği alan ve dereceler yapan özel kuşlardan oluşan bir sergi açtı.