…
…
…
…
…
…
…
…
20 Haziran 2020, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya Tekbir ve Dualarla Ebediyete Uğurlandı


Ülkemize Irak’ ın kuzey bölgesinden girerek topraklarımızı bölmeye yönelik silahlı eylemler düzenleyen bölücü örgüte karşı düzenlenen Pençe-Kaplan Harekâtında görev alan, ailesi Pazarcık ilçemizde ikamet eden, Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya’ nın Şehit oldu.

Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Merkez Garnizon Komutanı Barış Ercan, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü çalışanları Sağlık Personeli ve Askeri Personel ile Pazarcık İlçemizde ikamet eden ailemizi ziyaret ederek şehit bilgisini verdi.

23 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kâhya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, 20 Haziran 2020 tarihinde Pazarcık Devlet Hastanesinden alınarak Yukarı Pazarcık Mahallesi Hacı Ahmet Mezarlığı'nda tekbir ve dualarla ebediyete uğurlandı.

Şehidimizin Cenaze Törenine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç, , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Emin Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, yetkililer, gaziler ve vatandaşlar ile Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şubesi ve ASDEP personelimiz katıldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç, , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve vatandaşlarımız şehidimizin ailesine taziyelerini ilettiler.

Şehidimize Allahtan Rahmet ailesine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun