…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Kahramanmaraş, Türkiye

Şehit Hakan Duygal Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevinde Aşure Etkinliği Düzenlendi


Muharrem Ayının onuncu günü olan Aşure Günü münasebetiyle İl Müdürlüğümüze bağlı Şehit Hakan Duygal Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevinde kalan yaşlılarımızla Aşure Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Musiad Başkanı Sami KERVANCIOĞLU, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT, İl Müdür Yardımcılarımız Mustafa KAPLAN, Gözde CERİT, Ali ÖZEN ve kurum personelleri ile huzurevinde bulunan yaşlılarımız katıldı.

Program sonrası İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT yaptığı açıklamada;

İnsanlık tarihinde pek çok önemli hadiseyi içinde barındıran, Müslümanların hayatında ayrı bir yeri olan, vuslatıyla gönüllerde heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan, Muharrem ayı; Hicri yılın başlangıcı kameri ayların ilkidir. Ayrıca Muharrem ayı, Kuran'ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayda pişirilen Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesidir. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü bu gelenekle, aynı sevinci aynı tasayı beraberce paylaşmaya devam etmektedir. Bu yüzden bugün huzurevimizde büyüklerimizle beraber bu geleneği sürdürüyoruz. Allah millet olarak ağızlarımızın tadını bozmasın” dedi.