…
…
…
…
…
…
19 Ekim 2023, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Şehidimiz P.Söz.Onb. Alican Güneş Dualarla Ebediyete Uğurlandı


Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz P.Söz.Onb. Alican Güneş için cenaze töreni düzenlendi.

Şehidimiz, baba ocağına götürülerek helallik alınmasının ardından düzenlenen cenaze törenine müteakip dua ve tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Törene, şehidimizin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Valimiz Mükerrem Ünlüer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, İl Müdürlüğümüz Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Defin sonrası şehidimizin fotoğrafı ve Türk Bayrağımız, Valimiz Mükerrem Ünlüer ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Aydın tarafından şehidimizin ailesine teslim edildi.

Valimiz Mükerrem Ünlüer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Aydın, Milletvekilimiz Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve protokol üyeleri, cenaze töreni sonrası şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabır dileklerini iletirken, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü çalışanlarımız ise şehidimizi ailesiyle 7/24 esasına göre psikososyal destek verdi.