…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Ekim 2023, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

Deprem Şehitleri Goalball Turnuvası Final Müsabakası ve Ödül Töreni


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde Osman Sayın Kapalı Spor 6 Şubat Deprem Şehidi Mehmet Emin Köylü Goalball Turnuvası düzenlendi.

Turnuvanın kapanış seramonisinde Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak ve İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşma gerçekleştirdi.

Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak;

“Görme engellilerimiz ve tüm engellilerin fırsat verildiğinde neler yapabildiğini bu turnuvada da gördük” dedi. Turnuvanın kapanış seramonisine katılan Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer’e, Milletvekilimiz Ömer Oruç Bilal Debgici’ye turnuvaya katılan sporculara teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Deprem Şehidi Mehmet Emin Köylü Goalball Turnuvası’nı düzenleyerek kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğini anlatmak ve Mehmet Emin kardeşimizle birlikte şehrimizde ebedi aleme intikal eden vatandaşlarımızı anmak için bir araya geldik. Allah’tan dileğimiz bu gibi bir felaketi tekrar bu milletin başına vermemesidir.

Bu turnuva, bizler için sadece sporun gücünü değil, aynı zamanda engellilerin potansiyelini ve yeteneklerini de kutlamamıza fırsat verdi.

Birinci olan takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Gösterdiğiniz azim, disiplin ve yetenek gerçekten takdire şayandı. Yine bu turnuvada takımlarımızın oyuncularının sergilediği azim ve disiplin tüm engellilerimize de ilham kaynağı olacaktır” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşmasının devamında ise;  Turnuvaya katılan diğer takımları tebirk ederken, bu turnuvanın kaybedeni olmadığını vurguladı.

 İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Hep birlikte, engelli bireylerin hayatlarını daha erişilebilir hale getirmek için çabalıyoruz. Engelsiz Bir Kahramanmaraş için Valiliğimiz koordinasyonunda il müdürlüğümüz sekretaryasında erişilebilirlik denetimlerimize devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Valimiz Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, ilimiz protokolü ve seyirciler birlikte final müsabakasını izledi.

 

Turnuvada, Maraş Turget Kahramanmaraş Türkiye Görme Engelliler Derneği Spor Kulübü birinci, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Spor Kulübü ikinci, Edeler Görme Engelliler Spor Kulübü üçüncü oldu. Turnuvanın dördüncü takımı ise Şanlıurfa Işığım Ol Görme Engelliler Spor Kulübü oldu.

 Müsabaka sonunda Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Sayın Oruç Bilal Debgici ve İl Müdürümüz Mutlu Kaya tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi.