…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına Katıldı


Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırladığı kutlamalara katıldı. Kutlamalarda Sevilay Coşkun Hanımefendiye Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun eşi Sibel Hersanlıoğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya’nın Eşi Öznur Kaya eşlik etti.

Sevilay Coşkun Hanımefendi İlimizde hizmet veren bir tekstil fabrikasında çalışan tekstil işçisi kadınları ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler ile karanfil hediye etti. Fabrikada çalışan tüm kadınlarla tek tek görüşen Sevilay Coşkun Hanımefendi çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve onlara iyi çalışmalar dileyerek fabrikadan ayrıldı.

Sevilay Coşkun Hanımefendi daha sonra Manter yetiştiricisi Cennet POLAT’ı üretim tesisinde ziyaret etti.

Cennet Polat işletmesi hakkında;

İzlediğim televizyon programından etkilenerek mantar yetiştirme girişiminde bulundum. İlk üretimlerimi arkadaşlarıma hediye ettim. Ürünlerimin beğenilmesi üzerine ve yakınlarımın tavsiyesiyle manav ve marketlere satış yapmaya başladım. Taleplerin artmasıyla 2017'de tesisimizi büyütmeye karar vererek eşimin de desteğiyle tesisi 100 metrekarelik bu alana taşıdım.

 

Yılın sadece üç aylık kış döneminde üretim yaptık. Bu süreçte elde ettiğimiz yaklaşık 4 ton mantardan aylık 45 bin lira gelir elde ettik” dedi.

Kentin ilk kadın mantar yetiştiricileri arasında yer almakta olan eşiyle birlikte Antalya'ya gidip oradaki üreticilerden destek alarak kendisini daha da geliştiren, hobi olarak başladığı işe şimdi marketlere de ürün vererek devam etmekte olan Cennet Polat kooperatif kurmayı hedeflediğini çevresindeki kadınlara da iş imkânı sunmaya çalışacağını belirtti.

Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi ise “bizler siz kadınları her yerde destekliyoruz. Siz kadınlarımız yeter ki üretmek istesin. Üreten kadınlara Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumlarımız destekler sağlıyor. Bu bazen maddi olurken bazen sadece kadınlarımızın yanında olmaları bile onların hedeflerine ulaşmasına yardımcı oluyor. Cennet Polat örneği ilimiz için en güzel örneklerdendir” dedi.

Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi daha sonra Türkoğlu Kaymakamımızın eşi Sibel Hersanlıoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün eşi Öznur Kaya, Üretici Cennet Polat çevre esnafını ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.