…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Sayın Valimiz ve Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Kooperatifleri Stantlarını Ziyaret Etti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Kadın Kooperatifleri iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kadın Kooperatifleri Buluşması düzenlendi.
 
Demokrasi Meydanı’nda yapılan etkinliğe katılan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Sevilay Coşkun Hanımefendi, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdürlüğümüzün, İl Jandarma Komutanlığımızın, İl Emniyet Müdürlüğümüzün ve kadın kooperatiflerimizin stantları ziyaret ederek, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

Burada bir açıklama yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açılan stantlarda, kadınlarımız, ürettikleri ürünlerini vatandaşlarımıza hem sunma hem de pazarlama imkânı buldular. Emeği geçenlere özellikle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Ailenin ve toplumun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatımızın her alanında bulunmasını önemsiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da eğitimden sanata, iş dünyasından diğer tüm alanlara kadar, kadınlarımızın her alanda yer almaları için özellikle gayret göstereceğiz” dedi.

Kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen Vali Coşkun, “Kadına şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Aile, Çalıma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları, eğitimleri devam ediyor. Yine İçişleri Bakanlığımızın Mobil uygulaması olan KADES bunlardan biri. Bu uygulama sayesinde kadınlarımıza yönelik şiddet girişimi olduğunda en kısa sürede kolluk güçlerimizle iletişime geçiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Bakanlıklarımızın koordinasyonunda bu konuda çalışmalar devam ediyor. İnşallah bundan sonra kadına yönelik şiddetin olmadığı bir toplum arzusu içerisindeyiz. Gayretlerimiz ve tüm çalışmalarımız bu yönde. Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar günün kutluyorum” diye konuştu.