…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2022, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Münasebetiyle Huzurevi Sakinleri İle Bir Araya Geldi


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Şehit Hakan Duyğal Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinde İl Müdürlüğümüzce hazırlanan programa katıldı.

İlk olarak Huzurevi sakinlerimizi odalarında ziyaret ederek çiçek takdim eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, büyüklerimizle bir süre hasbihal ederek sağlıklı, hayırlı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu.

Programda Mehteran gösterisi ve canlı müzik dinletisi ile eğlenen yaşlılarımız, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’la pasta keserek Dünya Yaşlılar Gününü kutladılar.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, kıymetli büyüklerimize sağlıklı ve hayırlı uzun ömür dileğinde bulundular.

Burada bir konuşma yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle devletimize, milletimize emanet olan kıymetli büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Öncelikle büyüklerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömür diliyorum.

Yaşlılarımız başımızın tacı. Onların tecrübelerinden istifade ederek yarınlarımızı inşaa etme gayreti içerisindeyiz. Yaşlılarına ve büyüklerine önem vermeyen toplumların gelecekleri de pek aydınlık değildir. Bizler devlet ve millet olarak el ele vererek bütün yaşlılarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün de burada huzur evimizdeki büyüklerimizle birlikte dünya yaşlılar gününü kutladık. Ben tekrar her birine sağlık ve afiyet diliyorum." diye konuştu.

Vali Coşkun ve protokol üyeleri, yaşlılarımız ile birlikte huzurevi bahçesine kurulacak olan seranın ilk direklerini dikti.

Program sonrası bir açıklama yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle ilçelerimizde Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, Çocuk Hakları Komitesine üye gençlerimiz birçok mahallemizde ikamet eden yalnız yaşayan yaşlımızı ziyaret ederek yaşlılarımızın bu özel gününü kutladı.

İl Müdürlüğümüze bağlı üç huzurevimizde kalan yaşlılarımız için ise çeşitli programlar hazırlanarak yaşlılarımızla birlikte 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutladık. Şehit Hakan Duyğal Huzurevimizin sakini olan yaşlılarımız için hazırlanan programa ise Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Tolga Yağan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir teşrif ederek yaşlılarımızla bir arada oldular. Kahramanmaraş Huzurevimizde gerçekleştirilen programa Sayın Vali Yardımcımız Fatma Turhan Keser katılarak yaşlılarımızla bir aradaydı. Yaşlılarımızla bir arada olan devlet büyüklerimize onların bakımlarını üstlenen çalışanlarımıza ve bugünü unutmayıp burada kalan yaşlılarımızı ziyarete gelen ailelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz”dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “Ayrıca yaşlılarımızın uzun zamandır talep ettiği seranında direklerini bugün dikmek nasip oldu. Tüm yaşlılarımız adına Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Kuruluşlarımızda misafirimiz olan YADES Programı kapsamında evinde tek yaşayan ve tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutlarım” diyerek sözlerini tamamladı.