…
…
…
…
…
…
03 Ekim 2022, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Aile Okulu Eğitimleri İl Müdürlüğümüzde Başladı


İl Müdürlüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde Onikişubat Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinin eğitmenleriyle başlatılan eğitimler İL Müdürlüğümüz Necip Fazıl Kısakürek toplantı salonunda başladı.

Eğitimlerin ilk gününde açılışa İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, İl Müdür Yardımcımız Ali Arslan Sak, Koruyucu Aile çalışanlarımız ile eğitimlere katılan koruyucu ailelerimiz katılım sağladı.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen yaptığı açılış konuşmasında eğitim öğretimin her yaşta devam ettiği gerçeğini burada da görmekteyiz. Onikişubat ilçesinde 120.000 öğrencinin olduğunu bunun yanında Hayat Boyu Öğrenme Modülleriyle de sivil vatandaşlarımızın eğitimler aldığını belirtti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya gerçekleştirdiği konuşmada

“Koruyucu aile hizmeti ile amaçlarından bahsederken. “Korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamak” olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında “Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Bu gün itibariyle devam eden hizmet sürecinde 253 çocuğumuzun 168 ailemiz yanında bakımı sağlanmaktadır.

Bu toplantı vesilesi ile çocuklarımıza yuva sağlayan ailelerimize minnettarlığımı belirtmek istiyorum. Evlatlarına gözü gibi bakan ailelere, evlat edinme ve koruyucu aile olma yüce gönüllüğünü gösteren anne-babalara kalpten teşekkürlerimi sunuyorum.

Koruyucu aile bakımı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler bu çocuklarımıza sıcak bir yuva sunmak ve onları geleceğe hazır iyi bir birey olarak yetiştirmekle mükellefiz” dedi.

Her Çocuğun Bir Aileye İhtiyacı Vardır

Koruyucu aile hizmetinin ilimizde tanıtımı, yaygınlaştırılması ve farkındalık kazandırılması, kuruluş ortamında aile sevgisinden mahrum bir tek çocuk kalmayana kadar bu hizmetin devam etmesi en büyük temennimizdir.Devletin himayesinde, kamu ve özel sektörde çok iyi yerlere gelmiş nice insanlar büyümüş, sanattan spor dünyasına adları türlü başarılarla anılan topluma rol model evlatlar yetişmiştir.

Devletimizin Şefkat Eli Bu Çocukları Mutlu Hikayelerin Kahramanı

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “Devletimizin şefkat eli bu çocukları mutlu hikayelerin kahramanı haline getirdi. Ne kadar gurur duysak az. Yine de çocukların aile ortamında büyümesi, önceliğimizdir. O nedenle koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması gerçekten çok önemli” olduğunu söyledi.   

Türkiye’de İlk Defa Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesini İmzalayan İl Kahramanmaraş

Uzun yıllar koruyucu aile hizmetini yürüten deneyimli koruyucu ailelerimizin, hizmetin içinde daha aktif rol almasını sağlayacak Rehber Koruyucu Aile hizmeti ile koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını sağlarken, aynı zamanda bu hizmet sürecine yeni başlayan ailelerimize rehberlik yapılmasını, onların sorun çözme becerilerini geliştirmeyi ve hizmet sürecinin kalitesini arttırmayı amaçlamaktayız.

30 Haziran Koruyucu Aile Gününde de Türkiye’de ilk defa Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesini imzalayan İlin Kahramanmaraş olmasının mutluluğunu yaşadık. Koruyucu ailelerimizin kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlayacak bu tarz toplantılarımızı da İl Müdürlüğümüz olarak oldukça önemsendiğini” belirten İl Müdürümüz Mutlu Kaya sözlerini

“Ben tekrar, Tüm Koruyucu Ailelerimize böyle manevi bir sorumluluk üstlendikleri için yürekten teşekkür ediyorum diyerek tamamladı.

Açılış konuşmaları sonrası , Onikişubat Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri eğitimlerine başladılar.