…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Nisan 2024, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş’ta Çocuk Evleri Sitesinin Temelini Attı


Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Önsen Çocuk Evleri Sitesi'nin temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Valimiz Mükerrem Ünlüer, eşi Dr. Selma Ünlüer Hanımefendi, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt ve protokol üyelerimiz tarafından karşılandı.

İlk ziyaretini Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğümüze yapan Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot illerinden olan Kahramanmaraş'ta, projeden faydalanmaya hak kazanan genç çiftlerle "Evlilik Öncesi Eğitim Programı"nda bir araya geldi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, burada yaptığı açıklamada, ''Kuracakları mutlu yuvaların, geleceğin Türkiye'sini inşa edecek hayırlı nesilleri yetiştireceğine olan inancım tam. Daima yanlarındayız, daima en büyük destekçileriyiz.'' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, daha sonra Kahramanmaraş Onikişubat Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim öğrenim gören kıymetli evlatlarımızı ziyaret etti.

Burada öğrenim gören çocuklar ve gençlerimizle yakından ilgilenen Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, merkezde gerçekleştirilen kültürel ve sosyal aktivitelere katılarak onların mutluluklarına ve heyecanlarına ortak oldu. İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt’tan kuruluşun faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Valimiz Mükerem Ünlüer, eşi Dr. Selma Ünlüer Hanımefendi ve protokol üyeleri ile birlikte MÜSİAD Karlsruhe Şubesi ile Mutlu Hayatlar İyilik ve Yardımlaşma Derneği’nin destekleriyle Onikişubat ilçemiz Önsen Mahallesi'nde yapılacak olan Önsen Çocuk Evleri Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunba; depremlerin hemen ardından kendisinin de Kahramanmaraş'a geldiğini, 8 gün bölgede hizmet verdiklerini belirterek, bundan sonra da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Kamil Manzak ise yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları olarak vatandan binlerce kilometre uzakta olsalar da her zaman ülke için yaşayan, gönüllerindeki vatan sevgisi hiç eksilmeyen insanlar olduklarını dile getirdi.

Mutlu Hayatlar İyilik ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Demiroğlu da temellerini attıkları yetimhanelerin en kısa sürede tamamlanıp hizmete girmesi için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Önsen Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki depremlerin yaralarının sarılması ve şehirlerin yeniden inşa edilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş konuşmasının devamında: "Şimdi hep birlikte büyük bir heyecanla Kahramanmaraş Çocuk Evleri Sitesi'nin temellerini atıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin çocuk, her yerde masumiyetin simgesidir. Onların sahip olduğu bu masumiyet bizleri daha aydınlık, umut dolu ve refah içinde bir gelecek inşa etmeye teşvik ediyor. Biliyoruz ki çocukların yüzüne endişe değil, gülümseme yakışır. O minicik yürekler acıyla değil, sevgiyle dolu olmalı. Çocukların gözlerinde korku değil, ümit parlamalı. Bakanlık olarak her zaman bu anlayışı kendimize ilke edinerek çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde çocuklarımıza ve gençlerimize refah ve huzur içinde yaşayacakları bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Devlet korumasında yetişen çocuklarımız bizim göz bebeğimiz. Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımıza, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek yeni modellerle hizmet sunuyoruz. Aileyi temel alarak geliştirdiğimiz bu yeni hizmet modelleriyle çocuklarımızın sıcak bir yuva ortamında yaşamalarını sağlıyoruz. Bu anlamda çocuk bakım kuruluşlarımızda büyük bir hizmet dönüşümü gerçekleştirdik." dedi.

Bugün itibarıyla 1185 çocuk evi, 115 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 761 çocuğun aile ortamında büyümelerini sağladıklarını anlatan Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, 1554 engelli çocuğa özel koruma ve bakım hizmeti verildiğini dile getirdi.

Bakanlık olarak, tüm sosyal hizmetleri ve sosyal politikaları çocuklarımızın üstün yararını gözeterek yürüttüklerini ifade eden Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş: "Ailelerinden ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyüyen çocuklar, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır. Tüm sosyal politikalarımızda bu anlayışı destekleyen hizmetleri önceliyoruz. 166 bin çocuğu ailelerinin yanında ve sosyal çevresinden koparmadan Sosyal ve Ekonomik Destek programıyla takip ediyoruz. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürüttüğümüz Gönül Elçileri Koruyucu Aile Programı ile bugün 8 bin 307 koruyucu ailemiz ile 9 bin 981 çocuğumuzun bakım ve himayesini üstlendik. Kahramanmaraş, koruyucu aile hizmetlerinde Türkiye'de örnek olan şehirlerimizden biri." dedi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş 'ın konuşmasının ardından dualarla hep birlikte butona basılarak çocuk evleri sitesinin temeli atıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Valimiz Mükerrem Ünlüer ve eşi Dr. Selma Ünlüer hanımefendi ile birlikte depremzede vatandaşlarımıza iftar için ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya tarafından yemeklerin hazırlandığı Kızılay Aşevini ziyaret etti.

 

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı ziyaretlerin ardından ilimizden uğurlandı.