…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ağustos 2021, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Sayın Bakanımız Derya Yanık, İlimizde Ziyaretlerde Bulundu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, "Bu toprağın çocuğu olduğumuzu, hangi tarihsel sorumluluğu taşıyan insanlar olduğumuzu bilerek bu toplumu, ülkeyi birkaç fersah daha ileriye taşıyacağız" dedi.

 

Bakanımız Sayın Derya Yanık, Kahramanmaraş'taki programları kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk önce ilimiz valiliğini ziyaret ederek, şeref defterini imzalayan Sayın Derya Yanık, burada basın açıklaması yaptı.

Bakanımız Sayın Derya Yanık, kente çok uzun yıllar önce geldiğini ve büyük değişiklikler olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın Türk edebiyatı için önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Bakanımız Sayın Derya Yanık, "7 Güzel Adam'ın memleketi. Türk edebiyatının ve Türk düşünce dünyasının çok önemli isimlerinin yetiştiği toprak. Anadolu irfanı ya da bizim öz kültürümüz, edebiyat, sanat ve bütün düşünce biçimiyle adeta bir usare halinde bulunduğu bir yer. Ben de hemşehriniz sayılırım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Biraz hızlı ama güzel bir program icra edeceğiz” dedi. Bakanımız Sayın Derya Yanık, daha sonra Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.

"Ülkeyi birkaç fersah daha ileriye taşıyacağız"

Bakanımız Sayın Derya Yanık, daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör'ü ziyaret ederek, kentte yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Kahramanmaraş'ın ismi gibi "kahraman" olduğunu vurgulayan Bakanımız Sayın Derya Yanık, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi kentte olduğu için de çok mutlu olduğunu söyledi. Bakanımız Sayın Derya Yanık, kentin bölgede çok önemli yeri olduğunu, 1980'lerden itibaren Anadolu aslanları illeri arasında yer aldığını ifade ederek, "Tekstilde hamle yapan, içinde bulunduğu bölgeyi kalkındıran birkaç şehirden birisi. Bu anlamda kültürüyle, edebiyatıyla, tarihiyle, değer ve inanç noktasındaki hassasiyetiyle bölgemizde önemli bir yeri dolduruyor." dedi.

"Gençleri geleceğe en güzel şekilde hazırlamakla yükümlüyüz"

Bakanımız Sayın Derya Yanık, son 20 yılı yaşayan gençlerin şanslı olduğunu, her sorunu hızlıca çözen siyasi iradenin içine doğup büyüdüğünü söyledi. Türkiye'de son aylarda yaşanan doğal felaketlere de değinen Yanık, Artvin ziyaretinde herkesin son büyük afet olarak 1999 depremini hatırladığını, onun üzerine çok afetler olmasına rağmen iktidarın çözümleri ve müdahalesi sayesinde en büyük felaket olarak 1999 depreminin hatırlandığını kaydetti.

Bugünü okuyarak gençleri geleceğe hazırlamak gerektiğini dile getiren Bakanımız Sayın Derya Yanık, "O kaynağı biz geleceğe en güzel şekilde taşımakla yükümlüyüz. Bu bizim sorumluluğumuz. Ama gençlerimizin de yaşadıkları ülkeyi, toplumu, zamanı iyi anlayarak bu topluma karşı vazifelerini yerine getirmek sorumlulukları." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daha sonra kentte yürüttükleri sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında Bakanımız Sayın Derya Yanık 'a bilgi verdi.

 

Bakanımız Sayın Derya Yanık Hizmet Modellerimizden Yararlanan Çocuklarımız ve Şehit Çocuklarını Ziyaret Etti

Bakanımız Sayın Derya Yanık şehrimize yaptığı program kapsamında Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüze bağlı Papatya Çocuk Evi’ndeki geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir araya geldi.

Gençlerimizle yaptığı görüşmede onların ülkemizin geleceği olduğunu Bakanlık olarak onlar için her türlü hizmet sunmaya çalıştıklarının belirtti.

Papatya çocukevi ziyareti sonrasında Bakanımız Sayın Derya Yanık, Kahramanmaraş’ta koruyucu aile olan Seyran- Hanifi Çöplü çiftinin evine konuk oldu. Çöplü çiftinin yanında bulunan çocuğumuzla yakından ilgilenen Sayın Bakanımız koruyucu ailemiz ve çocuğumuzla bir süre sohbet etti.

Koruyucu aile ziyareti sonrasında Şehit Hakan Duyğal Huzurevimize bir ziyarette bulundu. Huzurevi sakinlerimizle hasbihal eden Sayın Bakanımız Yanık ve beraberinde gelen heyete ünlü sanatçılara vokalistlik ve gitaristlik yapan huzurevi sakinimiz Neşet Dinçer mini bir konser verdi.

Bakanımız Sayın Derya Yanık’tan Şehit Ailemize Ziyaret

Sayın Bakanımız Derya Yanık Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 5 yaşındaki oğlu ile birlikte şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar’ın ailesine ziyarette bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerde Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun ve Eşi, Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör ve Eşi, Ail ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya eşlik etti.