…
…
…
…
…
…
29 Haziran 2022, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesi İmzalandı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklara yönelik sunduğu koruyucu aile hizmetini etkin bir şekilde yürütmek amacıyla uygulamaya koyduğu “Rehber Koruyucu Aile Hizmeti” için sözleşme töreni düzenlendi.

Protokol töreni öncesi konuşan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun;

Devletimizin yükünü paylaşan koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten evlatlarımızın yarınlara güvenli bir şekilde yetişmesi için gayret gösteriyorlar. Bundan sonra yeni bir hizmet süreci de başlattık. Beş koruyucu ailemiz, yeni koruyucu aile olacak ailelerimize rehberlik edecekler. Tecrübelerini aktaracaklar. 5 ailemiz, her biri 10 aile olmak üzere bu ailelere rehberlik edecekler”dedi

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun konuşmasını; “Tecrübe aktarımı önemlidir. Tecrübe aktarımıyla koruyucu aile olan ebeveynler süreçte yaşanabilecek sorunları daha hızlı çözüme kavuşturarak çocuklarımızın sıcak yuva devamlılığında da aksamlar olmasının önüne geçilmiş olacaktır. Koruyucu aile hizmetinde gece gündüz demeden hem ailelerin hem çocukların yanında olan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarımıza, İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya İmza töreni sonrası yaptığı açıklamada;

“Bugün İl Müdürlüğü olarak deneyimli koruyucu ailelerimizin, hizmetin içinde daha aktif rol almasını sağlayacak Rehber Koruyucu Aile hizmetini başlatmaktayız. Rehber koruyucu aile hizmeti ile koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını sağlarken aynı zamanda bu hizmet sürecine yeni başlayan ailelerimize rehberlik yapılmasını, onların sorun çözme becerilerini geliştirmeyi ve hizmet sürecinin kalitesini arttırmayı amaçlamaktayız. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde hizmet veren koruyucu ailelerimiz arasından belirlenen 5 deneyimli ailemizin ‘’Rehber Koruyucu Aile’’ olması uygun görülmüş olup bugün imzalanan “Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesi” ile ailelerimizin görev ve sorumlulukları aktif olarak başlatılmıştır. 30 Haziran Koruyucu Aile Günü öncesinde de bu sözleşmenin imzalanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Hem ailelerimiz hem de çocuklarımız adına bu sürecin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Kahramanmaraş Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hayati Dertli ise

“Buradan rehber koruyucu aile bireyi olarak sesleniyorum; herkes koruyucu aile olsun. Herkes bir çocuğun elinden tutsun. Bir çocuğun evinizde büyümesi ve vatanına milletine mahallesine sahip çıkan bir birey olarak yetişmesi çok güzel bir duygudur” diye konuştu.