…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mayıs 2024, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

Özel Çocuklardan Engelsiz Sporla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, kuruluşlarımızdan ve özel kuruluşlardan hizmet alan engelli çocuklarımız ile sporcuların hazırladığı gösterilerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladık.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz M. Ferdi Bozkurt şunları belirtti:

“Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın büyük coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlerine ve yeni nesillerine değer veren bir millet oluşumuzun en net göstergesidir. Gençlerimize armağan edilen bu önemli günde, Bakanlık ve onun nezdinde il müdürlüğü olarak bizler de gençlerimizin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak adına yoğun mesai harcamaktayız.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, ailelerinden uzakta kalan çocuklarımız, engelli çocuklarımız ve genel olarak tüm çocuklarımızın esenliği ve refahı konusunda önemli bir sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız, toplumun geleceği ve en kıymetli varlıklarımızdır. Onların sağlıklı büyümesi, eğitim alması ve mutlu bir çocukluk geçirmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmekteyiz. Bu amaçla, kurumlarımızda kalan çocuklarımıza sevgi, şefkat ve güvenilir bir ortam sunarak onların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Aynı şekilde, engelli çocuklarımızın da hayatlarını kolaylaştırmak ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütmekteyiz. Engellilik, asla bir engel olmamalıdır ve bu çocuklarımızın da hayatın her alanında eşit fırsatlara sahip olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Sevgili gençler, sizler de bu kutsal görevde bizlere destek olabilir, çocuklarımızın hayatına dokunabilir ve onların geleceğine ışık tutabilirsiniz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı, saygı ve sevgilerimle kutluyorum. Teşekkür ederim.”

Yaşantımızda unutulmamalıdır ki “HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR.”

 

Kutlamada Büyükşehir Belediyemizin sporcuları jimnastik gösterileri düzenlerken, Dulkadiroğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Korosu da seslendirdiği şarkılarla salondaki izleyicileri eğlendirdi.

 

Kuruluşlarımızda kalan özel çocuklarımız ise hem jimnastik gösterilerinde hem de özel hazırladıkları gösterilerle izleyicilerin gönlünü fethetti.